PUBLICITAT

Andorra la Vella

La proposta de liquidació de l’IRPF s’enviarà als obligats tributaris el mes de març

Les persones subjectes a pagament podran mostrar-se en desacord a la proposició a partir de l'abril

Per Marisa da Costa

El mes de març de l’any vinent és la data fixada per part del Govern per tal que els obligats tributaris acceptin o presentin al·legacions respecte de la proposta de liquidació de l’Impost Sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) que se’ls farà des del Departament de Tributs i Fronteres. Tal com va informar el cap de Planificació i Estratègia d’aquesta àrea, Miquel Llongueras, ahir es va aprovar el formulari 300.3/300.4 de Regularització de les rendes del treball, document amb què s’informarà als «obligats tributaris perceptors de rendes del treball subjectes a retenció» sobre la seva proposta de liquidació.
 
Els documents aprovats han de permetre, d’altra banda i en aquest cas a partir de l’abril, que les persones subjectes a aquest pagament facin la declaració de l’IRPF tot «presentant les circumstàncies econòmiques i familiars reals». En aquest sentit i per tal que el procediment s’ajusti des l’inici, Llongueras va recordar que fins el 31 de desembre es podran presentar aquestes dades personals a la Baixada del Molí a través del formulari 315.
 
En el mateix ordre de coses, el cap de Tributs i Fronteres va informar sobre el vistiplau ministerial al formulari 300 relatiu a la Declaració de l’IRPF que els obligats tributaris podran presentar des l’abril i fins el 30 de setembre vinent, la qual pertoca a la liquidació del 2015. Tal com va matisar Llongueras, no han de presentar-la les persones que només rebin rendes del treball o de capital mobiliari sotmeses a retenció, rendes exemptes ni les rendes de lloguer quan sumades a la del treball siguin inferiors a 24.000 euros. Tot plegat pot fer-se a través d’e-tràmits en cas de comptar amb usuari.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT