PUBLICITAT

López confirma que l'IVA serà del 5% i un reduït de l'1%

  • El Govern confia que CR i PS arribin a una entesa en aquesta matèria
  • El ministre compareixerà davant la Comissió legislativa per explicar la llei
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre Pere López. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El ministre d'Economia i Finances, Pere López, va informar en una entrevista a RNA que el Govern aprovarà en qüestió de dues o tres setmanes el Projecte de llei de l'IVA, per tal que aquest text pugui entrar a tràmit parlamentari al més aviat possible, confirmant una dada significativa: que el tipus general serà del 5%, a banda d'un tipus reduït que se situarà finalment en l'1%, en la línia del que ja s'havia vingut anunciant des de l'Executiu.

D'aquesta manera, el text que completarà la reforma tributària tindria aquestes dues modalitats i, segons López, a dia d'avui hi ha una gran confiança que CR i PS trobin els punts de consens suficients com per tirar endavant aquest text en el moment de la seva votació al Consell General. De fet, el ministre va situar aquest punt en una primera línia de prioritats, considerant que "el nostre país s'hi juga molt" amb aquesta reforma.

López va valorar el fet que en el si de la Comissió legislativa de Finances i Pressupost tots dos grups, tant PS com CR, "hi estan posant molt de la seva banda" per concretar els canvis legislatius a una reforma "inajornable". La previsió del Govern és que la reforma tributària pugui ser una realitat a la tardor, després que finalitzi el seu tràmit parlamentari i resolgui les diferents interpretacions que es puguin produir a l'esmenat, amb la qual cosa els contactes durant l'estiu s'hauran d'intensificar per tal de prosperar.

COMPAREIXENÇA
D'altra banda, el ministre va explicar que demanarà una compareixença davant la Comissió de Finances per explicar l'abast d'aquesta llei, així com l'impacte macroeconòmic que tindrà el text. En aquest sentit, a la darrera sessió de control, López va reconèixer que la manera més viable de progressar en aquest tema serà entrar el text a tràmit parlamentari mentre que es completen els últims informes que analitzaran les projeccions macroeconòmiques.

[email protected]Per a més informació consulti l'edició en paper.Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT