PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El comú aplicarà el GAdA de manera personalitzada

Minguillón anuncia que el resultat no varia molt i seran 537.846 euros

Per EL PERIÒDIC

L’advocat del comú, Miquel Àngel Canturri.
L’advocat del comú, Miquel Àngel Canturri. | ANA / M. B.
El Comú d’Andorra la Vella donarà compliment a la sentència dictada per la Sala Administrativa del Tribunal Superior i aplicarà la Gestió de l’Avaluació de l’Acompliment (GAdA) de manera personalitzada. Segons va explicar el cònsol major, Jordi Minguillón, «la sentència diu que fixar l’índex de correcció és correcte però l’aplicació que es va fer no era la que el tribunal considera adequada». Per aquest motiu, el que es pretén ara és agafar cas per cas i aplicar a cada persona l’índex de correcció que permet la legislació, tot i que segons Minguillón, el resultat no presenta diferències i ascendeix a 537.846,75 euros.
 
En els propers dies, els treballadors del Comú d’Andorra la Vella rebran l’aplicació individualitzada del GAdA, congelada des de fa sis anys, per conèixer el seu cas personal. Així doncs, el Comú acata la sentència del Tribunal Superior que considerava que aplicar la rebaixa de 10 punts de manera global no era la forma correcta, i per tant aplicarà l’índex de correcció que permet la legislació persona per persona. Aquest és un dels aspectes que segons va explicar el cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, diu la sentència. El cònsol, acompanyat per l’advocat del Comú, Miquel Àngel Canturri, va insistir que l’aplicació del GAdA «és injusta perquè sotmet els treballadors a avaluacions subjectives». Per aquest motiu, i perquè en els darrers mesos s’està notant una certa recuperació econòmica de les arques comunals, l’actual corporació ha previst en el pressupost del 2016, que pretenen aprovar durant el mes de desembre, un increment del 2% dels salaris de tots els treballadors, i revisar l’ordenació de la funció pública. 
 
«Volem ser equitatius i justos amb totes les persones que treballen al Comú i que vegin la millora econòmica reflectida en el seu salari», va admetre. El cònsol major es va reunir ahir al matí amb representants del Sindicat de Treballadors (Sitca) per traslladar-los aquesta decisió. El Sitca estudia prendre les decisions que considerin oportunes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT