PUBLICITAT

Andorra la Vella

La vigilància en els centres escolars seguirà

Jover afirma que les mesures de seguretat «es mantindran el temps que faci falta»/ Els controls són una demanda del govern francès

Per El Periòdic

Alguns dels alumnes del Lycée, ahir, amb els representants polítics.
Alguns dels alumnes del Lycée, ahir, amb els representants polítics. | ANA
Les mesures de seguretat «es mantindran el temps que faci falta», va assegurar ahir amb claredat el ministre d’Educació, Èric Jover, en referència a les actuacions de vigilància que els cossos de seguretat mantenen al voltant del Lycée Comte de Foix, després dels atemptats de París de la setmana passada. Així mateix, el ministre va informar que la vigilància es reforçarà «a tots els centres educatius». Aquestes declaracions les va realitzar durant la visita que tant ell com el cap de Govern, Toni Martí, van fer en el marc d’una jornada de visites a diversos centres dels tres sistemes educatius.
 
Acompanyats de l’ambaixadora francesa, Ginette de Matha, així com del delegat de l’Ensenyament Francès a Andorra, Michel Maginot, tant Martí com Jover van conèixer de primera mà els treballs de millora que s’estan fent a les instal·lacions, tant per part del Ministeri d’Ordenament Territorial com del mateix govern francès.
 
Jover va explicar que les mesures de seguretat i de vigilància que s’han aplicat molt especialment al Lycée Comte de Foix, amb control policial constant a les seves instal·lacions i l’obligació d’identificar-se per poder entrar, es mantindran sense que hi hagi data de caducitat. Són mesures implantades a demanda del govern francès arran dels atemptats a París del passat divendres a la nit i matinada. Per tot, «estem atents a les necessitats del sistema francès i els donarem suport», va afegir. Jover també va explicar que el reforç de la vigilància s’està implementant a tots els centres educatius tot i que al Lycée, «al ser més gran amb 1.500 alumnes, és molt més visible». 
 
Durant la visita al Lycée van poder comprovar in situ l’estat de les obres que s’estan duent a terme. Una part coresponen al Ministeri d’Ordenament Territorial, que està adequant el passeig del riu per evitar possibles inundacions, i l’altra les realitza el sistema educatiu francès, i se centren en millorar els aïllaments. «Hem parlat amb els professors i ens comenten que les obres són interessants tot i que generen petites molèsties», va explicar el ministre. 
 
La visita al Lycée no va ser l’única que van fer Jover i Martí a centres educatius del país durant el dia d’ahir. També van anar als centres de primera i segona ensenyança andorrana de Santa Coloma i a l’Institut espanyol de la Margineda. Allà van ser rebuts per l’ambaixador espanyol, Manuel Montobbio, i per la consellera d’Educació de l’ambaixada espanyola, Maria Soledad Salafranca. Tots van realitzar una visita a les instal·lacions del que serà una de les dues seus del futur centre integrat del sistema educatiu espanyol a Andorra. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT