PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

Les dues voluntàries europees es reuneixen amb l’alcalde de la Seu

Jenny i Anne han explicat a Batalla les seves tasques

Per EL PERIÒDIC

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, en la trobada amb la dues joves voluntàries.
L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, en la trobada amb la dues joves voluntàries. | Radio Seu
L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, va rebre ahir a les dues joves alemanyes que realitzen un servei de voluntariat a la comarca de l’Alt Urgell. Segons va informar l’Ajuntament urgellenc, la Jenny i l’Anne van explicar a Batalla quines tasques estan realitzant des que van arribar, entre les quals destaquen els tallers als centres educatius de secundària i al Centre Obert, traduccions d’exposicions i visites a l’Espai Ermengol, la dinamització de l’activitat de conversa en anglès, francès i alemany dins del projecte Cafè dels Idiomes, un programa de radiofònic mensual a RàdioSeu i diverses activitats a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, l’Escola Oficial d’Idiomes i el Centre Obert.
Totes les accions que desenvolupen estan relacionades amb el coneixement de la cultura urgellenca i la promoció de programes europeus de mobilitat. A més, les dues voluntàries estan rebent classes de català i castellà per integrar-se encara millor,  ja que viuran a la Seu fins al pròxim mes de març. Les dues voluntàries es troben en la ciutat en el marc del Erasmus+(Servei de Voluntariat Europeu).
Des del consistori urgellenc van apuntar que «l’objectiu final és que les noves voluntàries facin difusió de la nostra cultura entre els joves d’arreu d’Europa i entre els mateixos alturgellencs, tot transmetent la consciència europea i explicant les oportunitats que poden trobar a d’altres països de la Unió Europea
L’Oficina Jove de l’Alt Urgell és qui gestiona el Servei de Voluntariat Europeu i coordina les funcions de les voluntàries amb les diferents entitats on desenvolupen les seves tasques. Fins al moment, aquesta oficina ha acollit un total de 22 joves voluntaris vinguts d’arreu de la Unió Europea. 
Tot el jovent d’entre 17 i 30 anys que vulgui realitzar una estada de 2 a 12 mesos a l’estranger pot demanar tota la informació a la mateixa OJAC, que és també l’entitat que s’encarrega d’enviar els voluntaris. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT