PUBLICITAT

Andorra la Vella

Pintat reclama saber l’impacte en l’economia amb l’acord amb la UE

El Govern proposa un pacte d’Estat a tots els grups parlamentaris

Per El Periòdic

Martí, amb Pere López (PS), ahir.
Martí, amb Pere López (PS), ahir. | El Periòdic
El Cap de Govern, Antoni Martí, secundat pel ministre de Finances, Jordi Cinca, el titular d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i la responsable de la cartera de Salut, Benestar i Ocupació, Rosa Ferrer, es va trobar ahir amb els líders dels grups parlamentaris per tractar temes d’importància com ara l’acord d’associació amb la Unió Europea o el pla de Salut. En la seva trobada, Martí va estendre la mà als diferents representants de les forces parlamentàries amb la intenció d’oferir un pacte d’Estat al voltant de les negociacions de l’acord d’associació, però es va trobar algunes veus crítiques com la de Josep Pintat, del grup parlamentari Liberal, que va demanar conèixer «els impactes sobre l’economia» abans de fer res.
 
El Govern va presentar ahir un document sobre la taula a tots els grups on es volia abordar directament el pacte d’Estat, però els Liberals ho van considerar precipitat, ja que consideren que s’ha de lluitar per les peculiaritats andorranes, recordant el mateix Pintat la situació del Regne Unit que ara està demanant una renegociació del seu estatus i que fa que, segons el polític liberal, «la UE estigui canviant». Per aquest motiu, Pintat va reclamar «una cosa sòlida, que sumi, com es va fer en l’Acord d’Unió Duanera».
 
El pacte d’Estat proposat pel Govern, que s’ha de concretar durant les properes setmanes i fins el dia 18 de desembre –data fixada per a la propera trobada–, inclou uns antecedents de la negociació, un plantejament sobre les diferents qüestions a tractar i una metodologia de treball per encarar el consens intern. Segons van apuntar des del mateix Govern, la proposta de pacte està oberta a qualsevol aportació que entenguin escaient els diferents grups parlamentaris, que es van mostrar predisposats a tractar la qüestió.
 
La ronda de reunions que van encapçalar Martí va arrencar a primera hora de la tarda amb els consellers de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) del Grup Mixt, Víctor Naudi i Sílvia Bonet; va continuar amb el sector del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, Rosa Gili i Gerard Alís; amb una tercera reunió amb el president del Grup Liberal, Josep Pintat, i amb els consellers generals del mateix grup, Joan Carles Camp i Josep Majoral. Al vespre, es va tancar la ronda amb el president i president suplent del Grup Demòcrata, Ladislau Baró i Miquel Aleix.
 
Pel que fa a la reforma sanitària, el Govern va presentat als grups unes propostes d’actuació a curt i a llarg termini per anar avançant.
PUBLICITAT
PUBLICITAT