PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

Augmenten les sancions als propietaris de gossos

Abans d’acabar l’any, els expedients ja superen en un 28% els incoats el 2014

Per EL PERIÒDIC

Campanya contra les defecacions de gos al carrer
Campanya contra les defecacions de gos al carrer | Radio Seu
La Policia Municipal de la Seu d’Urgell ha incoat ja aquest any un total de 55 expedients sancionadors a propietaris de gossos que no actuen de forma cívica. Aquesta xifra suposa un increment de multes del 28 per cent en relació amb el 2014, quan se’n van tramitar 43. L’augment de sancions respon a la voluntat de fer un control sever vers les accions que no respecten la normativa de control i tinença d’animals.
Així ho va explicar l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, en el programa Fil Directe de RàdioSeu, on va especificar que el seguiment de la Policia Municipal s’estableix per evitar que propietaris incívics d’animals de companyia embrutin la ciutat. En l’àmbit de la conscienciació, Batalla també va recordar que es continua amb la campanya La Seu és casa teva. Cuida-la!.
La persistència d’alguns propietaris en el manteniment d’actituds incíviques va portar ara fa dos anys a la modificació de l’ordenança, per tal de minimitzar el destorb que ocasionen els excrements dels gossos a tota la ciutadania. Aquesta és una de les problemàtiques més treballades en el marc de la comissió municipal de civisme, així com en les coordinacions amb el Síndic Municipal de Greuges.
Les multes lleus (com pot ser no comunicar la defunció d’un animal o no portar la documentació) són de 30 a 60 euros; les greus (com per exemple, no recollir les defecacions del gos) se situen a la franja dels 150 als 200 euros; i les molt greus (com, entre d’altres, portar deslligat o sense morrió un gos catalogat com a raça perillosa) són d’entre 200 i 300 euros. En aquest darrer cas també s’inclou la reincidència.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT