PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La darrera nevada ajuda a poder obrir les pistes el 28 de novembre

Grandvalira i Vallnord veuen possible iniciar la temporada durant el proper cap de setmana

Per ESTEFANIA GRACIA

Un remuntador, aturat fins que comenci oficialment la temporada, que es preveu sigui el pròxim dia 28.
Un remuntador, aturat fins que comenci oficialment la temporada, que es preveu sigui el pròxim dia 28. | TONY LARA
El Servei de Meteorologia ja ho va indicar, un cap de setmana topat per la neu. I així ha estat, tot i ser una nevada menys forta de l’esperada, les estacions del Principat veuen ara amb més possibilitats el 28 de novembre com el dia d’obertura i inici de la temporada d’esquí. Davant d’aquest fet, des de Grandvalira s’ha assegurat que en un principi «es manté la idea d’obrir aquest cap de setmana, tot i que cal estar pendents de com transcorre el temps i de la meteorologia dels propers dies». 
 
Així, Grandvalira veu aquesta caiguda de neu com un reforç per la data d’obertura. A més, destaquen que «ja està tot a punt i durant el passat cap de setmana s’ha estat treballant amb els canons i preparant la neu artificial per obrir durant la data prevista, tot i que també s’ha de vigilar amb el vent que pugui venir». Tanmateix, tot i que és possible que les temperatures tornin a pujar una mica, des de Grandvalira confien en que tornaran a baixar –tal i com ha indicat el Servei de Meteorologia– i es podrà mantenir així la neu que ja hi ha acumulada actualment. A més, «si la nevada es manté i torna a nevar una mica, hi ha la possibilitat d’obrir totes les zones, però tampoc és un fet que es pugui assegurar del tot perquè dependrà molt de com sigui el temps d’aquesta setmana i de si cau més neu o no».
 
D’altra banda, des de Vallnord també veuen amb positivisme el fet de la nevada, ja que gràcies a la neu que va caure durant el passat cap de setmana, «el panorama ha canviat i som optimistes pel que fa a la possible obertura del 28 de novembre». «Tot i que l’objectiu clar contínua sent el Pont de la Puríssima», va remarcar ahir el director general de Vallnord, Martí Rafel. 
 
Pel que fa a les estacions que s’obriran, des de Vallnord no es té tant clar que l’obertura sigui completa, «ja que alguna cosa podrem obrir, però encara no sabem exactament si serà Arcalís, Arinsal o Pal». A més, des de Vallnord també es coincideix en que cal esperar a veure com es desenvoluparà la setmana, «amb el front de dimarts i divendres i el canvi de temps la gent està força engrescada i té confiança en poder obrir el 28, tot i que no és una data que es pugui assegurar al cent per cent». Tot i això, aquesta obertura «ens pot ajudar a accelerar les reserves pel Pont de la Puríssima, que és més llarg i si les condicions són bones esperem tenir-ho complet».
 
Tanmateix, des de Vallnord ja fa dies que s’estan fent els preparatius i posant-ho tot a punt per iniciar la temporada d’hivern, « ja està tota la maquinària en marxa, fa uns dies que s’han posat els canons i portem temps preparant la neu per engegar durant el cap de setmana, però és veritat que estem en guàrdia permanent pel que pugui passar durant la setmana», va remarcar Rafel. 
 
Gruix de neu / Pel que fa als gruixos de neu caiguts, Grandvalira va assegurar ahir que a l’estació de Soldeu-El Tarter, dissabte i diumenge hi havia uns cinc centímetres i mig de neu repartits de forma uniforme per tota la zona. I a l’estació del Pas de la Casa-Grau Roig, amb cotes més altes, el gruix registrat va ser una mica més elevat, ja que dissabte s’hi havien acumulat uns 10 centímetres, i amb la nevada de diumenge a la matinada, el gruix va ascendir fins als 15 cm. Uns valors de gruix que des de Grandvalira s’espera poder mantenir tenint present «que fa molt fred i el temps és favorable perquè es pugui quedar la neu». 
 
Més neu durant la setmana/ Des del Servei de Meteorologia d’Andorra es preveu que durant el dia d’avui els núvols segueixin sent nombrosos al nord on pot ser que caiguin alguns flocs de neu al principi del matí i des de mitja tarda fins a la nit, tot i que no serà res intens. 
 
De cara a dimecres i dijous es torna a preveure neu en les cotes altes acompanyada d’un vent de nord a nord-oest bastant fort. I pel proper cap de setmana, ja s’espera una temperatura més solejada amb algun núvol però sense previsió de neu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT