Molt respecte en el derbi

Les ocasions de gol entre els dos equips de Santa Coloma són escasses en un partit amb diferents alternatives

Gerard Aloy rebutja l’esfèrica sota la pressió de Víctor Rodríguez.
Gerard Aloy rebutja l’esfèrica sota la pressió de Víctor Rodríguez. | Emilio Prenas
El primer derbi colomenc que es disputa a Santa Coloma finalitza en taules (0-0). Poques ocasions es van arribar a produir, amb dos equips que estaven més pendents de no perdre que d’una altra cosa. El final va tenir la seva dosi de polèmica per un gol de Cristian que va ser anul·lat per fora de joc.

Va costar que els dos conjunts arribessin a l’àrea rival amb perill. Els porters no van tenir massa feina. Periánez va estar atent en una sortida quan s’acostava en solitari Cristian. Llançant-se al terra va desfer el perill. Posteriorment, Periánez atrapava un cop de cap de Parra. En la primera part tant el Don Denis FC Santa Coloma com la UE Santa Coloma van tenir moments que imposaven el seu joc sobre el camp, però sense tenir una continuitat. En la represa la tònica va ser la mateixa. Salomó amb una rematada feia lluir Eloy, que enviava la pilota a córner. I al minut 56, en un contraatac, la pilota en profunditat arribava a Parra, que assistia a Víctor Rodríguez que apareixent des de darrera creuava massa l’esfèrica, que sortia fora fregant el pal. En el tram final arribava la polèmica. Cristian marcava però el línier assenyalava fora de joc, pel que va ser anul·lat. L’acció va ser molt protestada.

L’entrenador del Don Denis, Richard Imbernón, es mostrava al final del partit molt molest per l’actuació del trio arbitral. «És increïble el diferent criteri en què s’han xiulat les faltes cap a un costat i l’altre. A més, nosaltres amb qualsevol falta veiem una targeta i ells, que n’han fet moltíssimes més, n’han vist menys. No s’entén», exposava el tècnic . Va ser un matx en el que «clarament s’han imposat les defenses a les davanteres», i superar el desplegament defensiu del rival que tenia al davant és complicat, perquè «es tanquen molt bé i és difícil trobar algun espai». La UE Santa Coloma només porta rebuts tres gols en el que va de temporada. «Estem en la bona línia. És el cinquè partit seguit que no encaixem cap gol», assegurava el seu entrenador, Emiliano González, exposant que «ha estat un partit molt igualat, amb alternatives de tots dos. Ens teníem molt respecte i cap equip volia perdre».

El Lusitans puja a la segona plaça
L’FC Lusitans Les Barques suma la quarta victòria consecutiva. Això sí, li va costar imposar-se a La Adelita UE Engordany (1-0), que acumula el mateix nombre de derrotes seguides. El Lusitans va tenir el domini del matx i creava ocasions, però l’Engordany sortint al contraatac es mostrava igual de perillós. L’enfrontament no es va decidir fins al minut 81. Muñoz rematava de cap en la sortida d’una falta lateral per fer l’únic gol del partit que donava els tres punts al seu equip.

El Sant Julià, en caiguda lliure
Són ja tres les jornades seguides que perd el Restaurant Tic Tapa UE Sant Julià i cinc que no guanya. L’Assegurances Generals FC Ordino el va superar (4-3), i jugant bona part del matx amb un jugador menys. Bertran marcava als cinc minuts pels ordinencs i Camí feia el segon. Luisao retallava diferències al 36. Poc abans Ramírez havia estat expulsat. Luisao al 59 feia l’empat però els gols de Camí i Jiménez encaraven el partit per a l’Ordino. Al  82 Luisao marcava de penal.

Salt endavant de l’FC Encamp
Un gol de Prat a cinc minuts per al final va donar la victòria a l’FC Encamp sobre un rival directe de la part baixa de la classificació com és el Penya Encarnada d’Andorra (1-0). Havia sortit al minut 67 substituint Correia i va ser decisiu. Renato va tenir posteriorment l’ocasió per sentenciar el matx, però no va saber definir. Amb aquest triomf els encampadans abandonen la cua de la classificació i deixen com a últims precisament al Penya. L’equip dirigit per Òscar Guerrero puja fins a la cinquena posició.