A tot drap a l'ACB

Segona victòria seguida del MoraBanc Andorra en un final no apte per a cardíacs amb un alt ritme de joc que enamora

Per Iván Moure

Sada, que complia 400 partits a l'ACB, marcant jugada en el partit contra l'Unicaja al Poliesportiu. | Emilio Prenas
aquells dubtes que va generar el BC MoraBanc quan va caure a casa contra el Manresa i el Barça i fora a Fuenlabrada ja s’han esfumat en quinze dies. A la victòria de gran mèrit la setmana passada a Saragossa s’ha d’afegir la de gran prestigi aconseguida ahir contra l’Unicaja. Per fi la primera a casa en la Lliga Endesa 2015-2016. Amb un altíssim ritme de joc, l’equip que dirigeix Joan Peñarroya va a tot drap cap amunt. Enamora. Va haver de patir fins que va sonar la botzina i es va complicar la vida quan podia haver tingut un final plàcid, però el 82-79 diu que l’objectiu es va aconseguir i contra un rival d’Eurolliga.

Navarro, amb un triple i una penetració, va ser el reflex d’un MoraBanc elèctric d’inici que en un tres i no res vencia 5-0. L’Unicaja va concedir el primer minut, però res més. A la que es va assentar en defensa i va començar a buscar bones opcions d’atac, buscant superioritats en altura amb els canvis de marcatges, va capgirar el marcador amb massa facilitat. Hendrix i Kuzminskas van fer de les seves i amb un parcial de 2-12 van capgirar la truita d’un 9-7 a un 11-19 (minut 8). Va haver d’aixecar el cap Clark per mantenir els tricolors a la pista fins el final del primer quart amb un tir de mitja distància i un triple davant un Unicaja molt a sobre en defensa, que generava problema rere problema en les possessions dels de Peñarroya. Només l’anglès, Navarro i Shermadini van anotar per als tricolors en els primer deu minuts, que van acabar 16-22. Calia més.

Així que en el segon quart, Sada i companyia també van endurir la defensa i Jones, amb tres punts seguits, va equilibrar l’electrònic. Clark, valent i efectiu en els moments de responsabilitat, va agafar la batuta quan els de Peñarroya anaven a més però va fallar un triple que hauria suposat l’empat a 26 i Nedovic, un punyal de 6,75 –tot i que intermitent– va alliberar els seus en la següent jugada i l’Unicaja va acabar completant un parcial de 0-10 que va obligar al tècnic tricolor a demanar temps mort amb 23-33 i poc més de quatre minuts per al descans.

SHERMADINI ANUL·LAT

No apareixia Shermadini, sempre rodejat de jugadors. La prova: fins a cinc faltes havia rebut el georgià fins llavors, per una de Pino, Betinho, Jones, Navarro i Stojanovski. L’objectiu a tenir més en compte pels de Joan Plaza era ben clar. El punt que va anotar en el segon període va ser fruit d’un rebot entre tres jugadors visitants que va acabar amb tirs lliures per a ell. Va ficar-ne un, el 24-33.
En la següent acció els andalusos van superar la barrera dels deu punts amb una esmaixada de Thomas (24-35) però en una embranzida d’un minut Schreiner va culminar un parcial de 7-0 amb un triple que va deixar el lluminós més esperançador per a la parròquia local amb vistes a la segona part. 33-38 i llàstima d’un triple de Sada en l’últim sospir i a corre-cuita que va repel·lir la cistella, ja il·luminada i amb la botzina de fons.

SADA I EL SEU PARTIT 400

No fallaria el base en el seu partit 400 a l’ACB en la primera jugada del tercer quart. Shermadini va sortir a la zona de pick and roll, Sada va quedar lliure a l’altura del tir lliure i va fer pujar el 35-38. L’Unicaja estava aplicant de nou una defensa amb pressió asfixiant, però aquesta vegada el MoraBanc va jugar més obert i, amb Shermadini ja lliure a la pintura, va buscar-lo amb més insistència. Quatre punts més tard, Plaza va haver d’ordenar arreplegar-se més en defensa. Llavors el marcador ja assenyalava un 4-4 però els tricolors anaven ja a tot drap convençuts que podien endur-se el partit i remolcats per un públic totalment engrescat i encomanat a l’equip, van posar-se per davant gràcies a un triple de Clark i una pispada de cartera de Navarro que va fer pujar el 51-47 (minut 26) per a èxtasi del Poliesportiu.

L’Unicaja va tornar a empatar, Bogdanovic i Schreiner van perdonar de tres, i Markovic els va replicar sense errada per tornar a posar per davant als visitants en un partit de bojos, d’un ritme frenètic i sense treva. Ningú no cedia amb el marcador igualat. L’intercanvi de cistelles va ser constant: ara Stojanovski, ara Fran Vázquez, de nou el macedoni i responia Thomas amb un tir lliure per personal i tècnica xiulada a Schreiner a quatre segons perquè acabés el tercer periode. 55-57 i deu minuts, que s’intuïen trepidants, per endavant.

Schreiner la va clavar de 6,75 només començar el darrer quart i Nedovic va perdre la pilota en atac i va rebre una tècnica per protestar. Zas! Dos amunt amb els quatre punts de l’austríac (59-57), que va anar al banc en cometre la quarta personal.

Amb 64-63 el lluminós es va estancar. Imprecisions pels nervis o defenses fèrries? Passes d’Smith, pèrdua d’Stojanovski, dobles de Nedovic, males passades de Navarro i Smith, dos triples fallats per Stojanovski en una mateixa jugada... No quedaven ungles per mossegar a la grada. Hendrix va igualar a 64 a falta de poc més de cinc minuts amb un tir lliure però Schreiner va agafar embranzida per al MoraBanc amb un triple i Stojanovski i Shermadini amb un gran moviment. 5 punts de renda, que semblaven massa per a com estava d’igualat el partit (71-66). I així va ser. El MoraBanc va aguantar qualsevol intent de reacció visitant. Markovic va anotar dos lliures i Clark va respondre aprofitant una gran assistència de Sada. Vázquez tornava a apropar els seus i Stojanovski replicava a minut i mig. El macedoni també va replicar una cistella de Thomas a falta de 44 segons. Amb les presses, Smith es va precipitar en un triple i va fer una personal ràpida a Navarro, que no va fallar. El 79-72 semblava definitiu però Nedovic va ficar un super triple a 21 segons per al final que van perllongar l’agonia. Stojanovski va fallar un dels dos tirs lliures, Nedovic encistellava ràpid i a Sada li van pitar 5 segons per no jugar la pilota des de la banda, a falta de 15 segons i amb un 80-77.

Però Thomas es va equivocar i enlloc de jugar-se un triple va buscar la penetració. Clark li va fer personal a 8 segons per al final. No va fallar i tampoc després Navarro. Al final ,triomf agònic, amb patiment final innecessari, però el segon seguit i de gran prestigi. Chapeau.