PUBLICITAT

Andorra la Vella

Primers passos per evitar les inundacions a Santa Coloma

Oberts la canalització i el passeig entre Prat Salit i el pont colomenc

Per EL PERIÒDIC

La ribera del riu Valira, en un tram a prop de Santa Coloma.
La ribera del riu Valira, en un tram a prop de Santa Coloma. | SFGA
Els veïns de Santa Coloma poden començar a estar més tranquils si veuen que arriben pluges intenses, o això és el que s’espera de les obres de canalització del riu Valira i el passeig de vianants de la ribera entre el carrer Prat Salit i el pont de Santa Coloma, que s’han obert al públic i que són una part dels treballs per millors la zona i les possibles conseqüències d’un excés de pluges. 
 
El Govern va informar ahir a través d’un comunicat de la finalització d’aquestes obres, tot i que encara cal efectuar més actuacions de millora de drenatges i col·lectors que ja s’han iniciat, segons van avançar, per a acabar amb els problemes de desguàs. L’objectiu d’aquestes obres era la protecció davant els riscos naturals, com les inundacions de les zones urbanes d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, o el desbordament del Valira. Segons es recorda des del Govern les actuacions s’han dut a terme amb el consens del Comú d’Andorra la Vella i els propietaris afectats.
 
A banda de les millores en seguretat, s’ha creat un passeig del riu «més integrat en la natura», segons el comunicat del Govern. També s’han millorat els desguassos del rec de Santa Coloma i el torrent del Cedre i s’ha eixamplat la CG1 i reordenat la cruïlla amb el carrer de les Escoles. El projecte ha suposat la construcció i reconstrucció de murs al tram urbà del riu Gran Valira en els nuclis d’Escaldes, Andorra, Santa Coloma i la Margineda. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT