PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Aranda i Lorenzo, amb respecte cap a la Titan Tropic

La prova es disputa a Cuba del 5 al 10 de desembre

Per ALBERT CANES

Lorenzo, Tomàs i Aranda, ahir en la presentació de la Titan Tropic.
Lorenzo, Tomàs i Aranda, ahir en la presentació de la Titan Tropic. | Comú d'Escaldes-Engordany
«És una prova que fa respecte perquè és la primera edició, fem un canvi del desert per la selva i tot i que pugui semblar més festiva no ho és», explicava un dels dos únics ciclistes en acabar totes les Titan Desert, Ramon Aranda, en relació a la nova prova que realitzarà, juntament amb Miquel Lorenzo, del 5 al 10 de desembre a Cuba. 
 
És la nova prova de la mateixa marca, l’anomenada Titan Tropic, en la qual els 150 participants recorreran els camins salvatges del país tropical amb un total de 465 quilòmetres i 6.300 metres de desnivell amb un pròleg pels carrers de L’Habana de 33km i cinc etapes més. Entre aquestes, destaca la tercera, amb arribada a Viñales, que es presenta com una trenca-cames i que comptarà amb 119km, 2.507 metres de desnivell acumulat i amb rampes de fins el 20% a la pujada La Marcha Atrás, nom que rep per la duresa del recorregut, que comptarà amb fang i llacs que complicaran la travessia dels corredors. 
 
Aranda i Lorenzo competiran en la categoria Ambassador, en la qual els dos ciclistes han d’anar junts i arribar als finals d’etapa amb un màxim d’un minut de diferència entre l’un i l’altre. Les altres condicions d’aquesta categoria és que els corredors representen un municipi, en aquest cas Escaldes-Engordany, on hi han d’estar empadronats amb un mínim d’un any d’antiguitat, i han de portar la mateixa vestimenta per poder ser reconeguts com un equip de la categoria. 
 
L’objectiu per als dos «és acabar, gaudir i portar el nom de la parròquia ben alt» explicaven els ciclistes, que tenen la incògnita de saber com serà la prova ja que és la primera edició i els rivals que s’hi trobaran. «És una carrera desconeguda per a tothom, no podem demanar a ningú com és ja que mai s’ha fet. Ens han explicat que hi ha molts matolls en el recorregut i es poden punxar rodes fàcilment, i si s’entra en una dinàmica de punxades complicaran les etapes», comentava Lorenzo.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT