PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

‘La Purito’ tornarà a fer l’etapa de La Vuelta el 2016

La sortida de la marxa serà des de Sant Julià durant els propers cinc anys

Per ALBERT CANES

Rodríguez i Torrentallé signen l’acord per a la sortida de ‘La Purito’.
Rodríguez i Torrentallé signen l’acord per a la sortida de ‘La Purito’. | Emilio Prenas
No fa ni quatre mesos que es va disputar una de les marxes cicloturistes més importants del país, La Purito Andorra, però la següent edició ja s’està gestant. No només la del proper any, sinó que la marxa té una aspecte decidit fins el 2020. El ciclista resident va signar un acord ahir amb el cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Manel Torrentallé, per a què la sortida de la prova sigui des de la parròquia laurediana almenys durant els propers cinc anys. També tot el que inclou la festa de la bicicleta serà a Sant Julià: el briefing de la prova, la recollida de dorsals,... Això és el que té assegurat la parròquia fins l’any 2020. L’acord signat ahir amb Sasectur inclou la sortida amb tot el que comporta per als propers cinc anys a raó de 30.000€ anuals. És una nova connexió de Purito i l’Sprint Club amb la parròquia, després de l’Escola de Ciclisme Purito Rodríguez, el nomenament del Coll de la Gallina-Ruta Joaquim Purito Rodríguez, i l’escultura en honor al ciclista a la mateixa carretera, entre altres. 
 
Purito va confirmar ahir que, almenys per a la segona edició, el recorregut serà el mateix que el d’aquest any, amb la sortida des de Sant Julià i la passada pels sis ports de muntanya amb finalització als Cortals d’Encamp. També va anunciar la data: diumenge 14 d’agost. «És un recorregut que va agradar i l’aficionat està molt boig, pitjor que jo», explicava el ciclista del Katusha per justificar el manteniment d’un recorregut que va provar tenir molt èxit tant durant la marxa cicloturista com a La Vuelta a Espanya. Purito també va explicar que es mantindran els tres recorreguts i que «hi hauran algunes sorpreses». 
 
En quant a participants, el ciclista de Parets va posar l’objectiu en els 2.000 cicloturistes. Una xifra que impressiona ja que seria de les proves més concorregudes al país. L’any passat, en la primera edició, ja es van superar els 1.100 corredors, «i això que vam tancar les inscripcions un mes abans, perquè moltes més no interessava», comentava Purito. 
 
En quant a la temporada, el ciclista es va mostrar motivat per una curs que es presenta interessant amb el Tour passant per Andorra. «Serà un any molt maco. El Tour té un recorregut que m’agrada molt, no només per l’arribada al país, sinó perquè és molt dur. També tindrem un ull posat en els Jocs Olímpics», comentava Purito respecte el que pot ser el seu últim any com a professional.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT