PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

L’Oficina Jove de l’Alt Urgell adverteix del risc del VIH

El primer de desembre es muntarà un espai d’informació

Per EL PERIÒDIC

Un grup d’usuaris i de treballadors de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell.
Un grup d’usuaris i de treballadors de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell. | EL PERIÒDIC
l’Oficina Jove de l’Alt Urgell (OJAU) i l’Associació Antisida de Lleida organitzen conjuntament a la Seu d’Urgell i a la comarca diversos actes en commemoració del Dia mundial de la lluita contra la sida. El  programa d’activitats va començar ahir i s’allargarà fins al primer de desembre, jornada en què es commemora el Dia mundial de la lluita contra la sida.
 
L’Associació Antisida de Lleida va instal·lar ahir una taula informativa a l’institut Joan Brudieu de la Seu per facilitar informació als estudiants del centre educatiu urgellenc sobre la prevenció del VIH i altres infeccions de transmissió sexual. Per al dia 1 de desembre, l’OJAU oferirà un espai d’informació que estarà obert des de les deu del matí a les dues de la tarda. El mateix dia, RàdioSeu emetrà l’entrevista realitzada a responsables de l’Associació Antisida de Lleida, en què es parlarà sobre la prevenció del VIH, les funcions de l’entitat i del servei de salut que funciona des de l’OJAU.
 
Espai de salut de l’OJAU / D’altra banda, cada dilluns, de dos quarts de cinc a les set de la tarda, l’Associació Antisida de Lleida disposa d’un espai propi dins de l’OJAU on realitza proves ràpides de VIH i sífilis, a més d’oferir assessoraments i dispensació de material preventiu, tot de manera gratuïta i confidencial.
 
La infecció pel VIH continua sent un problema de salut pública prioritari, en un entorn on es detecta un cert relaxament davant l’epidèmia del VIH/sida entre la població en general i sobretot entre els joves.
El nombre d’infeccions per VIH es manté força estable durant l’última dècada a Catalunya, al voltant d’unes 700. La xifra representa que cada dia se segueixen produint dos nous contagis. Malauradament, prop d’una quarta part dels infectats pel virus de la immunodeficiència adquirida no saben que ho estan, i fins al 42% dels nous contagis es detecta massa tard.
 
Les altes xifres de contagi del VIH i la falta de consciència davant del perill de contraure la malaltia que mantenen la majoria de joves, fa que no es pugui baixar la guàrdia. L’OJAU insisteix que cal seguir informant i conscienciant a la població de la nostra vulnerabilitat i que tothom és susceptible de patir aquests tipus d’infeccions. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT