PUBLICITAT

Andorra La Vella

El 87% dels joves emprenedors manté el negoci

Les ajudes del Comú d’Andorra la Vella són reduccions fiscals

Per EL PERIÒDIC

La consultora Núria Prenafeta i el conseller Marc Pons, ahir a la Central d’Andorra la Vella.
La consultora Núria Prenafeta i el conseller Marc Pons, ahir a la Central d’Andorra la Vella. | ANA / G.LL.T.
El 87% dels joves emprenedors que des de l’any 2009 han estat beneficiaris d’alguna de les ajudes ofertes pel Comú d’Andorra la Vella mantenen oberts els seus negocis. El conseller de Joventut i Esports del Comú d’Andorra la Vella, Marc Pons, ho va revelar ahir durant la presentació de la 1a Trobada de Joves Emprenedors d’Andorra la Vella. L’esdeveniment, que tindrà lloc demà a les set de la tarda a la sala d’actes de La Llacuna, es dirigeix  tant als beneficiaris de les ajudes com a d’altres joves que s’estiguin plantejant obrir un negoci i vulguin rebre orientació.
 
En els últims sis anys, el Comú d’Andorra la Vella ha repartit ajudes a un total de 130 emprenedors perquè poguessin obrir el seu negoci. Les ajudes han consistit en una reducció del 100% de l’Impost de Radicació d’Activitats durant el primer any i d’una rebaixa del 50% en el segon any d’activitat. Aquests cop de mà ha permès, en global, que tots els joves emprenedors s’hagin estalviat uns 50.000 euros.
Pons va subratllar que, habitualment, només un terç de les noves empreses acaben subsistint i, per tant, es va mostrar molt satisfet perquè a la capital es mantenen en funcionament un total de 113 negocis i només 17 no han aconseguit subsistir, segons informa l’ANA.
 
CONSELLS I EXPERIÈNCIES / Quant a la 1a Trobada de Joves Emprenedors, la consultora de desenvolupament de talent, Núria Prenafeta, oferirà demà una conferència titulada Lidera el teu èxit, dissenyant el millor líder per al teu projecte de negoci. Després de la conferència, a partir de les vuit del vespre, els joves emprenedors ajudats pel Comú d’Andorra la Vella exposaran les seves experiències. Dos dels participants tan sols fa un any que han obert el seu negoci i, per tant, en paraules de Prenafeta, «parlaran dels problemes inicials i dels primers passos que cal donar». Un altre dels ponents serà un jove que fa tres anys que va obrir el negoci i dos més que el van posar en marxa fa cinc anys, tot i que un d’ells ha hagut de tancar. 
 
Però no tot seran èxits i també s’exposarà el cas d’algun negoci que no ha prosperat perquè els participants a la trobada rebin eines per gestionar totes dues situacions. L’objectiu, segons Prenafeta, és oferir consells als joves per tal que «tinguin en compte els seus punts forts» a l’hora d’emprendre una iniciativa empresarial i també perquè «sàpiguen gestionar un possible fracàs, revertir-lo i convertir-lo en una oportunitat».
 
El conseller Pons va destacar que el perfil al qual va adreçada la jornada és «qualsevol persona d’entre 18 i 35 anys» que pugui estar interessada en emprendre. Després de la conferència i l’exposició dels casos pràctics, els assistents disposaran d’una estona de networking perquè puguin intercanviar contactes i estudiar possibles interessos conjunts. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT