PUBLICITAT

Tribuna de luxe i bons espectadors

  • El líder del PS va poder dirigir-se a importants del món econòmic i polític en àmbit espanyol
EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
Expectació Miguel Herrero de Miñón presenta Bartumeu. Foto: SFG

La d'ahir va ser per a Bartumeu una tribuna de luxe, no només per l'escenari en què es va produir l'al.locució del cap de Govern, l'Hotel Ritz, sinó també per la gran quantitat d'interlocutors --algun d'ells, estretament vinculat a les possibilitats d'avenç que Andorra pot completar durant els últims mesos-- que es van donar cita a l'acte. Des de representants del món empresarial espanyol com ara el president de Dragados, Marcelino Fernández, o el president d'Iberdrola, Ramón de Miguel, fins a judicials, com ara el vocal del Consejo General del Poder Judicial, Ramon Camp, i el magistrat del Tribunal Constitucional d'especial protagonisme amb l'Estatut, Eugeni Gay. Tot això, passant per importants representants polítics com ara el senador del PP Manuel Fraga i Javier Marqués, i de l'òrbita socialista, com ara Félix Larrosa, Juan Gabriel Callejón, Jordi Pedret o Daniel Fernández. Fins i tot va assistir a l'acte una persona que molt tindrà a veure amb la internacionalització de la banca andorrana a l'hora de validar les operacions, el director del SEPBLAC, Ignacio Palicio, que recentment va rebre al cap de la Unitat d'Intel.ligència Financera (UIF) andorrana.

Els interlocutors es van completar amb representants dels ministeris espanyols d'Exteriors, Treball, Interior i Foment, així com amb una nombrosa presència del cos diplomàtic acreditat a Espanya i Andorra que va aprofitar l'ocasió per conèixer de prop Bartumeu. En aquest cas, s'hi van donar cita els ambaixadors de 33 països, com ara el Líban, el Brasil, Turquia, Macedònia, Eslovènia, República Txeca, Perú, Bulgària, Ucraïna, França, Guatemala, Azerbaidjan i Cuba, entre d'altres.

L'encarregat de presentar Bartumeu a l'acte va ser especialment representatiu: qui va ser membre el Tribunal Constitucional d'Andorra fins fa pocs mesos, Miguel Herrero de Miñón, el qual va declarar-se un "andorrà funcional" i va recordar com el que li cal al Principat és "un plus de seguretat jurídica", en la qual, segons el seu judici, a Andorra li cal reafirmar-se. Així, tribuna de luxe i interlocutors de luxe van convergir ahir al matí.Per a més informació consulti l'edició en paper.Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT