PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La visualització de tots els partits ACB per televisió és «imminent»

L’assemblea general aprova l’explotació dels drets i els clubs s’uneixen davant la nova Eurolliga

Per ALBERT CANES

Un càmera de televisió grava el duel entre l’FC Barcelona Lassa i el CAI Saragossa al Palau Blaugrana.
Un càmera de televisió grava el duel entre l’FC Barcelona Lassa i el CAI Saragossa al Palau Blaugrana.
Tots els partits de l’ACB es podran veure per televisió. És un fet que des de l’Associació de Clubs anuncien des de fa un temps, però que fins el moment no es compleix ja que això porta un temps d’organització. La compra de Movistar+ dels drets televisius de la Lliga Endesa va ser un fet revolucionari per a la competició espanyola ja que aportava una quantitat important econòmica per als clubs. 
 
Tot i això, gairebé la meitat dels partits de cada jornada no s’han pogut veure per televisió o per cap plataforma ja que Movistar només fa tres partits en format de carrussel, el més important de la jornada i Teledeporte n’emet un altre. Són cinc enfrontaments que es poden veure per televisió i quatre que només poden visualitzar la gent que assisteix al pavelló. Això, però, canviarà de manera «imminent», segons anunciava el president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, després de l’assemblea general celebrada ahir. «En qüestió de quatre o cinc jornades es podran veure tots els partits per alguna plataforma», explicava Aixàs. Yomvi, la plataforma digital de Movistar+, donarà la resta de partits que no es facin per Teledeporte o Movistar. «Tenir presència televisiva a tots els partits és boníssim per a tothom», afegia el president. Dels set enfrontaments disputats fins el moment, només dos del MoraBanc s’han pogut veure per televisió i el proper, a Múrcia, tampoc serà retransmès. 
 
El que encara està per decidir, i que es farà en la propera assemblea, és el repartiment econòmic de l’explotació dels dretes televisius, que encara s’ha de concretar si serà de manera equitativa entre tots els equips o en funció de l’audiència televisiva de cadascun dels equips. 
 
A l’Eurolliga, per Mèrits esportius

L’assemblea també va tractar el nou model de la màxima competició continental de bàsquet, de la qual es va decidir que entre les 16 places disponibles de l’Eurolliga, 11 estan cobertes de manera fixa pels millors equips d’Europa. De l’ACB, FC Barcelona Lassa, Reial Madrid i Laboral Kutxa Baskònia són els tres conjunts que tindran sempre l’accés garantit a la competició. Els clubs van manifestar el desig que l’accés a l’Eurolliga tingués en compte els mèrits esportius a la Lliga Endesa. Per acabar de tractar aquest tema, l’ACB va decidir convocar una nova assemblea el dia 2 de desembre per tractar de manera monogràfica aquest projecte i adoptar una posició global.
 
25 milions per a la temporada 2015-2016

Un altre dels punts cabdals de l’assemblea d’ahir va ser l’aprovació dels pressupostos de la campanya 2014-2015, en la qual es va millorar en gairebé 300.000€ els ingressos i es va reduir en 100.000€ les despeses. Els clubs també van aprovar el projecte de pressupost per a la temporada 2015-2016, en la qual es preveu un augment notable dels ingressos, amb 25 milions d’euros, un 51% més que l’any anterior.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT