PUBLICITAT

la seu d'urgell

Mig centenar de persones en el Dia contra la violència de gènere

L’acte inclou la lectura d’un manifest per part de ciutadans de la Seu d’Urgell

Per El Periòdic

Moment en què Vadim Hurtado va interpretar al violí ‘El Cant dels Ocells’, ahir a la plaça Soldevila.
Moment en què Vadim Hurtado va interpretar al violí ‘El Cant dels Ocells’, ahir a la plaça Soldevila. | El Periòdic
La Seu d’Urgell ha dut a terme aquest dimecres, a la plaça Soldevila de la localitat alturgellenca, l’acte central per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Masclista, una jornada reivindicativa que se celebra cada 25 de novembre en tot el món i que a la Seu no va passar desapercebuda ahir.
 
L’acte, que va comptar amb la presència d’una cinquantena de persones, el van encapçalar la regidora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament urgellenc, Montserrat Bonet, i la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones i portaveu del Consorci alturgellenc, Anna Vives.
A les dotze del migdia es va llegir un manifest institucional per part de diversos ciutadans i es va guardar un minut de silenci com a mostra de rebuig i en record de les víctimes. Com a colofó, l’alumne de l’Escola Municipal de Música,Vadim Hurtado, va interpretar al violí El Cant dels Ocells, que ha completat així un dels moments més emotius de la jornada, especialment pel record de la situació d’algunes dones que encara avui en dia pateixen per aquesta lacra. 
 
Es mantenen les xifres del 2014/ Les xifres a la comarca de l’Alt Urgell es mantenen similars en aquest 2015. Segons va informar l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el protocol d’actuació per a l’atenció integral de les víctimes de violència masclista de l’Alt Urgell va atendre durant l’any 2014 un total de 26 dones i 39 fills. Pel que fa al 2015, i fins a data d’avui, el nombre de dones ateses també ha estat de 26, mantenint els mateixos registres, tot i que sí que hi ha hagut canvis pel que fa al nombre de fills atesos, que en aquest 2015 ha estat de 29, fins a la data d’avui i amb les dades que ha presentat l’Ajuntament. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT