PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una mare reclama veure la filla de set anys que el pare va dur a Andorra

La nena viu amb els avis paterns mentre l’home era a la presó

Per EL PERIÒDIC

La dona no pot posar-se en contacte amb la petita perquè els seus antics sogres no li ho permeten.
La dona no pot posar-se en contacte amb la petita perquè els seus antics sogres no li ho permeten. | TONY LARA
Ja fa més de cinc mesos que una dona gallega no sap res sobre la seva filla de set anys perquè el qui va ser la seva parella i progenitor de la nena, la va traslladar a viure al Principat, tot trencant així l’acord de visites establert. En aquest període, i segons informa el diari La Voz de Galicia, l’home hauria estat internat en repetides ocasions al Centri Penitenciari per la comissió de diversos delictes contra la salut pública.
 
La mare, originària de Narón (A Coruña, Galicia) i que en l’actualitat resideix a la província per causa de les seves obligacions professionals, reclama poder veure l’infant, a qui la seva exparella i pare de la criatura va portar a Andorra el passat juliol. La filla es troba a càrrec del pare perquè la dona no se’n pot fer càrrec a causa de la feina.
 
Demandes judicials/ Tal com apunta el rotatiu gallec, aquesta no és la primera ocasió en què l’ex-marit viola el règim de visites acordat entre ambdues parts, i signat en el seu dia en consens, en el moment en què van concedir al pare la guàrdia i custòdia de la nena.
 
El passat 2013 i, en vista de l’incompliment reiterat dels temps de visita i cura de la nena, la naronesa ja va demandar el fet que no es seguís el règim de visites, provocant que acudís al Jutjat de Primera Instància número 10 d’A Coruña. Va ser en aquell moment quan la ciutadana es va assabentar que el qui havia estat la seva parella es trobava reclús a la garjola per problemes amb les drogues, la qual cosa va portar-lo a deixar la nena a l’encàrrec dels seus pares. Els avis de la menor resideixen, encara avui dia, al Principat.
 
Instal·lació a Andorra/ El passat mes d’agost era la mare qui havia de tenir cura de la filla. No obstant això, la dona no tenia notícies de la nena de set anys. En aquest moment i en vista de l’experiència, es va posar en contacte amb els qui havien estat els seus sogres. Aquests van comunicar-li que efectivament la nena resideix al Principat, a casa seva. De la mateixa manera, li van transmetre la falta d’intenció de permetre-li veure la petita.
 
Des de l’estiu, en què tot plegat va succeir, la dona va assegurar al diari de Galícia que no sap res de la nena. Els avis es neguen agafar-li el telèfon i mantenir contacte amb ella. El pare, de la seva banda, es troba desaparegut, pel que sembla ser.
La mare, representada davant de la justícia per una advocada també gallega, va interposar el passat mes de setembre una demanda executiva de compliment de les mesures establertes entorn a la guàrdia i custòdia de la nena, sense que, ara per ara, hagi estat admesa a tràmit per part de les institucions locals.
 
 A banda de la querella presentada, també va demanar la modificació del règim de custòdia i visita, en vista dels successos. La vista estava fixada pel passat dimarts, dia 24, però no va arribar a tenir lloc perquè l’advocada i la procuradora del pare  es van negar a representar-lo; no respon als intents de localització.
 
La justícia espanyola va emetre una ordre d’assistència en relació a l’home. Se l’ha requerit personalment per tal que en el termini de deus dies presenti els noms dels seus nous representants. Fins aleshores,  la mare segueix a l’espera de poder veure la seva filla de set anys, que resideix fora del país. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT