PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc busca igualar rècords

L'equip tricolor vol sumar els tres partits guanyats a domicili el curs passat i repetir la ratxa de tres triomfs seguits

Per Iván Moure

Víctor Sada realitza una assistència en el partit del diumenge passat contra l’Unicaja al Poliesportiu.
Víctor Sada realitza una assistència en el partit del diumenge passat contra l’Unicaja al Poliesportiu. | ACB PHOTO / A. MARTÍN
Les coses van bé al BC MoraBanc Andorra després de les dues victòries aconseguides a Saragossa i al Poliesportiu davant l’Unicaja i hi ha dos petits rècords –des que el club tricolor va tornar a l’elit del bàsquet espanyol la temporada passada– estan a tir de cara al partit de diumenge a la pista de l’UCAM Múrcia (12.30 hores).
 
Un és igualar el número de victòries a domicili en la Lliga Endesa 2014-2015. El Municipal de San Pablo de Sevilla, l’Olímpic de Badalona del Fiatc Joventut i el Palacio de los Deportes de Múrcia van ser els únics tres desplaçaments dels disset que va tenir. En la 2015-2016, en tan sols tres partits fora l’equip de Joan Peñarroya n’ha guanyat dos, al Santiago Martín de Tenerife i el Príncep Felipe de la capital aragonesa.
L’altre rècord és el de victòries consecutives. El curs passat es van arribar a enllaçar tres en dues ocasions: BCA-Tenerife, Joventut-BCA i BCA-Fuenlabrada el 14,21 i 28 de març; i BCA-Estudiantes, Múrcia-BCA i BCA-Sevilla el 17 i 26 d’abril més el 2 de maig.
 
No tan lluny queda el rècord absolut aconseguit en la temporada 1993-1994, quan el Festina Andorra va encadenar dues ratxes de cinc triomfs seguits, al desembre-gener (Banco Natwest Saragossa, TDK Manresa, Argal Osca, Múrcia i Taugrés) i al març-abril (Estudiantes, Càceres, TDK, Elmar Lleó i Orense).
 
LA CALEFACCIÓ TORNA A FALLAR / Ja fa trenta anys que es va inaugurar el Poliesportiu i, per tant, el seu sistema de calefacció. Aquell que al 2010 va deixar de funcionar i que va provocar les lesions d’alguns jugadors quan l’equip estava a LEB Plata perquè la instal·lació estava a menys de 13 graus. Aquell que no es va canviar perquè el Consell General va dir no a un crèdit de 90.000 euros. Dimecres van tornar els vells problemes al pavelló del Govern i, amb l’equip a l’ACB, Joan Peñarroya –el mateix entrenador que llavors– no va voler arriscar i va suspendre l’entrenament. Ahir els operaris encara no havien trobat una solució i el MoraBanc va haver d’improvisar un exili al Prat Gran d’Escaldes –on per cert, funcionava de meravella– per poder exercitar-se. Avui, el lloc per treballar és una incògnita.
En definitiva, que aquesta ha estat una de les traves principals per les quals el MoraBanc no ha pogut preparar tan bé com voldria l’intent d’assaltar Múrcia i igualar aquets dos rècords.
 
EL CAPITÀ, REFLEX DEL BON AMBIENT / Amb tot, a la plantilla la classificació es mira amb uns ulls diferents després de les dues victòries i per suposat, l’ambient és molt menys tens. El capità, Víctor Sada, explicava així la metamorfosi: «Després de la derrota amb el Manresa vam començar a tenir bons entrenaments i també ens ha canviat la mentalitat. Ara són més regulars, estan avall en el marcador ja no ens anem dels partits. Hem estat tots molts ficats en els dos darrers partits. La clau ha estat mostrar concentració defensiva i responsabilitat individual. Això ara no pot parar». 
 
Un altre que va reflectir el bon moment que viu el vestidor tricolor és Shermadini, una de les claus en aquest canvi de dinàmica. Amb el georgià, que és el jugador franquícia, passant desapercebut, el MoraBanc ha perdut; brillant com a Tenerife, Saragossa i Unicaja, ha vençut. «Estic molt bé, tant jo com l’equip, i vull donar les gràcies a l’entrenador perquè ell ho ha fet el màxim per nosaltres, per trobar el bon camí». La clau per a Shermadini és clara: «Entrenar bé i al 100% ajuda. Som un equip petit i hem de pensar en el pròxim partit». Amb tot, continua sent ambiciós al màxim i no descarta jugar la Copa del Reei: «Hem de continuar com ara perquè tenim opcions i si guanyem contra Múrcia i Guipúscoa, encara més».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT