PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El Govern demana a l’Arieja acotar l’horari de tancament

L’Executiu vol tenir una millor previsió a la frontera en cas de nevades

Per EL PERIÒDIC

Imatge de la reunió mantinguda amb la prefectura de l’Arieja.
Imatge de la reunió mantinguda amb la prefectura de l’Arieja. | SFGA
Una delegació del Govern es va reunir ahir a Foix amb la prefecta de l’Arieja, Marie Lajus, i el cap d’Explotació de la Divisió Sud de la Direcció Interdepartamental de Rutes del Sudoest (Dirso), Didier Michau, per acordar mesures en previsió de possibles nous talls a les vies d’accés a Andorra des de França. 
En la trobada, la delegació andorrana va demanatr als representants francesos que acotin «molt més l’horari de tancament» de la frontera en cas de nevades, tal com va informar el Govern en un comunicat. Aquesta acció respon al tancament preventiu que van fer les autoritats franceses aquest dimecres a primera hora del matí, davant l’episodi de neu i vent que es va anunciar. A la reunió es van desplaçar el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, el director de Protecció Civil, Francesc Areny, i el director d’Ordenament Territorial, Manel Riera, i van estar acompanyats per l’ambaixadora de França a Andorra, Ginette de Matha. També hi van estar presents representants de la Gendarmerie i dels serveis de la Duana Francesa.
Es van exposar els procediments que s’han seguit en el tall que s’ha produït aquesta setmana, i totes dues parts van explicar possibles sistemes per tractar episodis similars en cas de nevades durant aquesta temporada. En relació al fet que França anunciés el tall abans que es produís la nevada, la prefecta va explicar que la decisió es va prendre «dins d’un context excepcional», degut a les mesures de seguretat a les fronteres franceses com a conseqüència dels atemptats de París. Aquestes mesures preveien controls sistemàtics als passos fronterers, un fet que els darrers dies ha generat llargues cues per entrar i sortir d’Andorra pel Baladrà.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT