PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Recercant feina i estabilitat laboral

La trobada compta amb la presència de vuit empreses andorranes i més de 160 demandants d’ocupació

Per JOSEP ROMERO

Els assistents atenen les explicacions de l’alcalde Batalla, ahir.
Els assistents atenen les explicacions de l’alcalde Batalla, ahir. | TONY LARA
El Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP) de la Seu d’Urgell va transformar-se durant el matí d’ahir en un espai bastant semblant al d’una oficina de treball. Més de 160 persones, prèviament inscrites a la trobada, van ser entrevistades per algun dels 12 representants de les empreses participants, 8 andorranes i 4 ubicades a la comarca de l’Alt Urgell. 
 
Tots els demandants feien cua, amb el currículum i el número de tanda en mà, per oferir els seus serveis. Les entrevistes directes entre les empreses i els aspirants tenien un temps màxim límit. Entre 3 i 4 minuts en el cas d’aquells que optaven a una feina vinculada als sectors del comerç, la hoteleria i l’administració, el màrqueting i les finances, i més temps pels titulars superiors com ara llicenciats en dret o informàtics. En concret 35 perfils relacionats d’una manera o altra amb aquests àmbits professionals. S’hi van realitzar prop de 420 contactes entre empreses i particulars que, posteriorment, seran objecte d’un seguiment per conèixer quants contractes es tancaran. 
 
La majoria dels aspirants són residents a la Seu d’Urgell o a la resta de municipis de la comarca. En general són persones que no tenen feina. Miquel Muñoz té 53 anys i fa dos mesos que està a l’atur. Vol treballar en l’administració d’empreses. Mai s’havia plantejat treballar a Andorra però «ara no puc dir que no perquè aquí no em puc guanyar la vida». 
 
La circumstància de la Isabel Pinto no és massa diferent. Està en un hotel alturgellenc amb contractes per dies i pretén tenir l’oportunitat de fugir de la precarietat laboral en la que es troba «per aconseguir una certa estabilitat».
També hi ha d’altres demandants que, tenint feina, aspiren a poder ocupar-se d’acord amb els estudis que van cursar. La Núria Ruiz fa 4 anys que és administrativa però «no vull tirar la tovallola» i espera algun dia treballar com enginyera industrial i «si no hi ha altra alternativa hauré de marxar a Andorra». 
 
La Trobada va ser organitzada per l’Ajuntament de la Seu  i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, amb la col·laboració d’agents empresarials i ocupacionals de la comarca i d’Andorra. El Principat va estar representat pel director d’Immigració, Jesús Guardiet. Durant la seva intervenció, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, va explicar que  la celebració de la trobada «pretén intentar escorçar distàncies entre el mercat laboral i els demandants d’ocupació». Batalla va especificar que el workshop té com a objectiu principal «connectar» les ofertes laborals que ofereix el territori i Andorra a les sol·licituds de persones desocupades de la ciutat i comarca. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT