PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra preveu registrar un 61% d’ocupació el cap de setmana

UHA preveu que s’incentivin les reserves d’última hora

Per E. J. M.

El sector hoteler espera que el punt màxim d’ocupació s’assoleixi durant el Pont de la Puríssima.
El sector hoteler espera que el punt màxim d’ocupació s’assoleixi durant el Pont de la Puríssima. | TONY LARA
La forta nevada dels darrers dies ha marcat l’inici de la temporada d’hivern. Aquest fet portarà als primers esquiadors al país i augmentarà les dades d’ocupació hotelera per aquest cap de setmana, ja que com ha confirmat el director i portaveu de la Unió Hotelera d’Andorra, Òscar Julián «s’espera arribar a una mitjana del 61% d’ocupació per a tota Andorra». Tot i que amb les bones condicions de neu i la meteorologia que s’augura per aquest cap de setmana, «també esperem que les reserves d’última hora s’incentivin». 
Durant el dia d’ahir es va registrar una ocupació del 45%, i per avui es calcula que aquesta pugui arribar a superar el 75%. Tot i això, s’espera que el summum màxim d’ocupació s’assoleixi durant el Pont de la Puríssima, ja que es preveu superar el 80%, aspirant però, a completar el 100%, «tot i que s’haurà d’esperar a  les condicions meteorològiques», ha destacat Julian.
 
Obertures per al cap de setmana / Després de les precipitacions dels darrers dies a la Cota 2.000, Naturlandia obre avui 2,5 quilòmetres de pistes: incloent la zona del Planell de Conangle i la pista verda del bosc. D’aquesta manera, els amants de l’esquí de fons podran practicar les modalitats de clàssic i patinador. També estaran operatives les activitats de raquetes de neu, trineus i tubbys. A més, mentre no s’obrin la resta de pistes, el forfet tindrà una reducció del 50%. 
 
Se suma també a aquestes obertures de temporada Vallnord,que inaugura avui l’inici de l’esquí amb la obertura parcial, que frega el 50%, de l’estació Vallnord – Ordino Arcalís. S’obriran 10 pistes (40%) i 9 remuntadors, els telecadires de la Coma i la Basera, amb gruixos de 70 cm i 35 cm de neu pols. Malgrat que l’estació de Vallnord – Pal Arinsal obrirà les seves portes el 4 de desembre, el sector de Pal ha acumulat 57 cm de neu pols (cota 1900 m) en tot el període de nevades, mentre que el sector d’Arinsal, ha rebut 88 cm acumulats (cota 1950 m).
 
I com ja es va anunciar divendres, Grandvalira també obre avui les seves pistes en un 40% en tot el seu domini, tot i que la connexió entre els dos sectors esquiables romandrà tancada. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT