PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

Els lauredians hauran d’escollir entre renovació i canvi

Quatre anys després, la gestió de Naturlandia centrarà bona part de la campanya

Per JOSEP ROMERO

Joan Albert Farré enganxa el primer cartell electoral a la plaça Major, ahir
Joan Albert Farré enganxa el primer cartell electoral a la plaça Major, ahir | ANA
Com si no hagués passat el temps, quatre anys després de la celebració de les darreres eleccions comunals, Naturlandia serà un  dels eixos principals de la campanya electoral que es va iniciar ahir amb la tradicional enganxada de cartells. Dos candidatures intentaran guanyar-se la confiança dels electors, la de la Unió Laurediana, encapçalada per Joan Albert Farré i la de la plataforma Lauredià en Comú, en la que Josep Vila figura com a número u. 
 
RENOVACIÓ I PROGRÉS/ Unió Laurediana va escollir els locals de la seva seu   a l’avinguda Canòlich per mostrar les cares dels seus candidats, passat un quart d’una del migdia. 
Joan Albert Farré, acompanyat del número dos de la seva llista, Rossend Duró, va manifestar que fidels al seu eslògan de campanya els seus objectius principals seran «la renovació i el progrés aportant el progrés a la parròquia, amb projectes molt renovadors» insistint al mateix temps en que el «passat s’ha de revertir, perquè Sant Julià mereix un futur esplendorós i s’ha de revifar la vida de la parròquia».
Farré va voler puntualitzar que els darrers quatre anys no han estat favorables ja que «hi ha hagut un context econòmic no ha estat fàcil de gestionar no únicament per Sant Julià sinó també per a totes les parròquies». 
 
El número u pel Partit Liberal i Unió Laurediana per Sant Julià va anunciar una de les seves propostes vinculades amb «el benestar de les persones» i amb la recuperació del comerç i el turisme en forma de creació d’un recinte firal i multifuncional per fer de la parròquia «un referent en la recepció de fires nacionals i internacionals». 
 
Farré va assenyalar en aquest sentit, i aprofitant que Sant Julià va accollir el cap de setmana la 3a Trobada de Microproductors de Vi, que «esdeveniments d’aquests tipus han de promocionar-se i professionalitzant-se cada vegada més perquè puguin esdevenir un motor per a tot Sant Julià». El candidat liberal va defugir de les travesses que situen la seva candidatura com a favorit tot afirmant que «Unió Laurediana ha de treballar i explicar a la ciutadania el seu projecte per tal que se’l faci seu i participi d’ell».
 
Farré va estar envoltat d’un gran nombre de militants i simpatitzants, entre ells el president del grup parlamentari del Partit Liberal i ex cònsol Josep Pintat i de l’excap de Govern, Albert Pintat. També va voler donar el seu suport a la candidatura d’UL, la cònsol major actual, Montserrat Gil que va ser present a l’acte d’enganxada de cartells.
 
LAUREDIÀ EN COMÚ/ Vila va ser el primer en posar la propaganda en el plafó situat en la rotonda d’entrada a Sant Julià, entre les avingudes Francesc Cairat i Verge de Canòlich, que complia amb el ritual passats uns minuts de les dotze del migdia. L’acte va comptar també amb l’assistència de membres de la seva candidatura, integrada per Demòcrates per Andorra, SDP i alguns membres del PS de Sant Julià i independents. A la convocatòria també van ser presents, entre d’altres, el president de DA, Ladislau Baró i el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya.
 
Les primeres paraules del candidat de Laurèdia en Comú van ser per expressar el seu optimisme i il·lussió «per tal de poder donar un nou impuls a Sant Julià». Alhora va explicar que un dels eixos de la cursa electoral se centrarà especialment «en retornar la força i la vida de la parròquia després de 16 anys d’estancament». 
 
No va tampoc desaprofitar l’ocasió per criticar d’una forma velada la gestió de l’anterior equip comunal responsabilitzant-lo en certa manera de deixar «una parròquia cada vegada més endeutada i amb més botigues tancades». I, és justament «l’aposta pel comerç de dins el que ens diferencia dels liberals». 
 
Vila va obviar parlar de l’afer de les targetes de crèdits comunals, al·legant que «són temes personals que serà la justícia la que digui el que hagi de dir». I sobre la gestió de Naturlandia no va voler donar detalls assegurant que «en parlarem en la campanya», tot i que es pública la seva posició sobre la necessitat d’aportar solucions per tirar-ho endavant perquè «no generi un dèficit crònic.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT