PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Ferrer dóna la cara per donar suport a la coalició Cd’I+Ld’A

Els aspirants a substituir Minguillón es presenten com a la salvació de la parròquia

Per ESTHER JOVER MARTIN

Minguillón durant la penjada de cartells a Andorra la Vella.
Minguillón durant la penjada de cartells a Andorra la Vella. | TONY LARA
El pacte d’última hora entre Coalició d’Independents (Cd’I), el partit que governa a Andorra la Vella, i Liberals d’Andorra (Ld’A), ha posat en entredit el futur de la ministra Rosa Ferrer, excònsol de la capital i líder de Cd’I, al gabinet demòcrata de Martí. Ferrer, però, ha sortit en primera línia per posicionar-se a favor de Cd’I+Ld’A. Ferrer va comparèixer ahir amb els candidats Jordi Minguillón i Víctor Pintos en la penjada de cartells per recordar que és «membre de Cd’I» i per proclamar el seu suport a la coalició. La carrera per al consolat d’Andorra la Vella ha arrencat amb el pacte de Minguillón en el punt de mira.
 
Davant de les crítiques «d’incoherència» de la resta de partits, la ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació va argumentar que «la coherència ens l’hauríem d’aplicar tothom» i va puntualitzar que «no s’ha de barrejar la política nacional amb la comunal». Ferrer també té el mandat de negociar amb els comuns les modificacions de la llei de transferències i competències comunals i va recordar el seu posicionament: «Els comuns són la institució més pròxima a la ciutadania i tenen un paper molt important a favor de la qualitat de vida». 
 
Per la seva part, el cònsol sortint i aspirant a la reelecció, Jordi Minguillón, va anunciar que la coalició afronta la campanya amb les ganes de «tirar un projecte en comú, consensuat, que respecti els interessos dels comerciants i de la ciutadania. El que no pot ser és que per beneficiar uns, en sacrifiquem els altres». 
 
El candidat de Cd’I+Ld’A també va reivindicar la feina feta en els últims anys a la corporació: «Les coses que s’han fet es poden constatar, no són promeses al vent. No fem volar coloms, seguim oferint el mateix resultat, dedicació i treball per la parròquia». Quant a l’heliport, l’encara cònsol va matisar que «és un tema que ja està acabat, una imatge val més que mil paraules: No farem l’heliport a la Comella». 
 
En el torn del PS+I, la candidata Dolors Carmona, consellera a l’oposició al Comú d’Andorra la Vella, va destacar que un dels temes dels quals es parlarà més durant la candidatura és «el ball de cadires»: «A les llistes n’hi ha de tots colors, per donar i per vendre, hi ha molta gent que ha canviat el seu tarannà i el seu ideari. Que la ciutadania s’adoni de la manca de coherència i de respecte vers ella». Quant a les propostes socialdemòcrates, l’aspirant va subratllar que «volem una parròquia per viure i on tothom hi tingui cabuda, que tota la ciutadania hi pugui dir la seva».
 
La candidata de DA, Conxita Marsol, va defensar la seva candidatura perquè «Andorra la Vella no pot esperar més i és necessari que comencem l’impuls perquè torni a ser el motor econòmic, social i turístic del país». A més, Marsol va detallar la seva posició respecte les transferències i competències comunals: «Crec que és el moment d’enfocar-ho d’una manera que entre tots, puguem renegociar o reestablir competències que si podem centralitzar seran més efectives, donaran més resultat, i amb un cost més econòmic per a tothom. Som capaços de trobar la millor solució per a tothom, hem de negociar». Marsol va dir que espera negociar-ho «amb Martí o el ministre que ell consideri» i va evitar nomenar Ferrer.
 
Finalment, el líder de la llista de Sentit Comú (SDP+I), Delfí Roca, va exposar que «és el moment que les coses es facin pensant en les persones i no només en els partits o els interessos personals». A més de defensar el benestar ciutadà, el candidat va considerar que «les inversions han d’arribar a totes les places, barris i carrers ja que la majoria han estat menystinguts i, fins i tot, abandonats». «El comerç és molt important, però a la parròquia també hi viuen persones, i volem posar les persones al centre de la gestió comunal. Creiem que Andorra la Vella millora si també ho fa el benestar de la ciutadania i, per tant, els nostres turismes ho percebran. Treballarem per l’harmonia». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT