Andorra la Vella

La llei del nou tècnic no falla al Sant Julià

El Sant Julià supera el Lusitans en l’estrena de Carlos Sánchez a la banqueta i guanya després de cinc partits sense fer-ho

Per ALBERT CANES

Filipe Pinto rep una passada davant la pressió d’Aaron i Rafa Santos, ahir al Centre d’Entrenaments de la FAF. | L. Davó / FAF
Poques vegades falla i ahir no va ser una d’elles. La llei del nou entrenador va funcionar bé al Tic Tapa Sant Julià que, després de cinc partits sense conèixer la victòria, dels quals els tres últims van ser derrotes, ahir va sumar un triomf per revertir la dinàmica negativa. L’entrada de Carlos Sánchez en substitució de Raúl Cañete va resultar a un conjunt lauredià que va aprofitar molt bé dues ocasions per sumar la quarta victòria de la temporada.

Ja en els instants inicials, l’actitud del Sant Julià es notava diferent. Carlos Gómes va tenir la primera jugada de perill. Després d’una errada greu de la defensa, l’atacant de l’equip lauredià es va quedar tot sol davant Ricardo Paz, que va refusar la pilota. Bruninho també va avisar un parell de vegades en els instants inicials, mentre que l’FC Lusitans Les Barques només va tenir una ocasió mitjançant una rematada acrobàtica de Moisés San Nicolás.

Al minut 19, Gomes va haver de ser substituït per molèsties físiques i va entrar Luisao en el seu lloc. Quatre minuts després de la seva entrada va avançar el Tic Tapa en una jugada que va néixer a les botes de Bruninho i que va acabar amb Luisao driblant Paz per enviar l’esfèrica al fons de la xarxa a plaer. Amb el gol, va arribar la reacció dels de Jordi Pascual, que va fer un canvi tàctic per revertir la situació en el terreny de joc i va fer entrar Yeal Fontán per Joao Lopes. José Antonio Aguilar va tenir l’empat a les seves botes abans d’enfilar el camí cap a vestidors en una jugada en què es va quedar tot sol davant Jesús Coca, que va treure una mà providencial per mantenir viva l’avantatge laurediana al descans.

A la represa, cap dels dos equips era capaç de precisar les seves aproximacions, però va ser el conjunt de Pascual qui va prendre el domini de l’enfrontament. Al minut 12 es va produir un embús de jugadors a l’àrea del Sant Julià i va acabar amb gol del Lusitans, però prèviament l’àrbitre va xiular falta i el marcador es va mantenir amb el 1-0. Ho van tornar a provar al 26 els que ahir actuaven de visitants en un doble xut des de l’àrea petita, però Coca va tornar a ser providencial per aturar tot el que intentava la davantera del Lusitans.

Quan les ocasions només queien de la part lusitana, el Sant Julià va aprofitar una contra molt ben muntada per rematar el partit. Al minut 30 de la segona meitat, Bruninho va rebre una passada a l’espai a la banda dreta i va avançar fins al limit de l’àrea, on va fer una passada al segon pal que va trobar tot sol a Aaron Martín, que no va dubtar per fer el segon gol per als seus i deixar tocat als de Pascual. El Lusitans ho va provar un parell de vegades des de llarga distància, però sense èxit, i va acabar amb una ratxa de quatre triomfs seguits i a més va baixar a la tercera posició de la taula. El Sant Julià es va apropar a quatre punts dels tercers i es manté a vuit del líder.

El Don Denis manté el liderat

El Don Denis FC Santa Coloma va tornar al camí de la victòria després de tombar l’Assegurances Generals FC Ordino per 2-0. Cristian Martínez va avançar els colomencs al minut 7 des dels onze metres i a la segona meitat va signar el doblet després de rebre una passada de Marc Rebés. Amb aquest nou triomf, el conjunt dirigit per Richard Imbernón es manté en la posició preferent de la Lliga Grup Becier amb 22 punts, a dos del seu perseguidor més immediat.

Maneta de la UE al Penya Encarnada

La UE Santa Coloma va golejar sense contemplacions el cuer de la Lliga, el Penya Encaranada, que en quatre minuts va rebre quatre targetes grogues consecutives i dues expulsions. Víctor Bernat va avançar els colomencs en el minut 1 i ell mateix va fer el doblet de dianes al 32. A la segona part, Juan Salomó i els germans Rubio van completar la maneta. Els d’Emiliano González van recuperar la segona plaça a la taula i el Penya es va manté al fons amb cinc punts.

Ni Engordany ni Encamp aprofiten

Empat sense gols en el duel inaugural de la novena jornada al Centre d’Entrenament de la FAF. La Adelita UE Engordany i l’FC Encamp arribaven igualats en la classificació i cap d’ells dos va poder aprofitar l’enfrontament directe per donar l’estacada i guanyar punts en la taula, per la qual cosa, els dos es van mantenir igual, però amb un punt més. En el partit va destacar la segona groga al minut 92 de Xavi Moreno, que va fer que l’Encamp es quedés amb 10 homes per als darrers segons del duel.