PUBLICITAT

Aspen

Discret debut de Gutiérrez en Copa del Món

El primer eslàlom d’Aspen no el finalitza al saltar-se una porta i en el segon acaba 49a i no es classifica per a la mànega final

Per #GASS

Mireia Gutiérrez, en l’eslàlom de Vail Beaver Creek de la temporada passada.
Mireia Gutiérrez, en l’eslàlom de Vail Beaver Creek de la temporada passada. | Agence Zoom
Aspen acollia l’inici del calendari de la Copa del Món d’eslàlom. A l’estació dels Estats Units hi era Mireia Gutiérrez, que no va tenir l’estrena que esperava. En la primera cursa quedava eliminada al saltar-se una porta, mentre que en la segona va quedar lluny de classificar-se per a la mànega final.
 
A la segona cursa sortia amb el dorsal 58 i completava el recorregut en la 49a posició amb un registre de 53.51 segons. Finalitzava a 1,29 de la italiana Manuela Moelgg, que va concloure en el 30è lloc, l’últim que donava accés a la segona mànega. Si un nom ha tingut aquesta primera cita de la temporada d’eslàlom aquest és el de Mikaela Shiffrin. La nord-americana es va imposar en les dues proves a Aspen, i a més amb una superioritat abassegadora respecte a la resta. No va tenir rival i ja encapçala la general de la disciplina. Amb només vint anys ja ha estat campiona olímpica (Sotxi 2014), té dos ors mundials (2013 i 2015) i triple guanyadora de la Copa del Món d’eslàlom (2013, 2014 i 2015). Un palmarès envejable a la seva edat. Suma ja disset victòries, setze en eslàlom, a la Copa del Món. Es va adjudicar la victòria en la segona cursa amb un temps d’1.40,18 minuts. La segona plaça l’ocupava la sueca Frida Hansdotter (1.42,83) i la tercera la txeca Sarka Strachova (1.43,08).
 
En el primer eslàlom, que obria el calendari de la disciplina, Gutiérrez quedava eliminada a les primeres de canvi. A l’entrada del mur realitzava un interior que desembocava en un recte, que la feia saltar-se una porta. Aquest va ser un punt en que vàries corredores van quedar eliminades. Shiffrin va fer història en aquesta cursa perquè es va imposar amb una contundència que no s’havia vist mai anteriorment a la Copa del Món. Va vèncer superant en 3,07 segons a la segona classificada, la diferència més àmplia realitzada fins ara. El segon lloc va ser per a l’eslovaca Veronika Velez Zuzulova, mentre que el podi el va completar la sueca Frida Hansdotter, a la que li va treure 3,26.
 
Shiffrin lidera la classificació de la Copa del Món d’eslàlom amb 200 punts després d’aquestes dues victòries. El segon lloc l’ocupa Hansdotter amb 140 i el tercer Strachova amb 110. Shiffrin també encapçala la general absoluta després de les quatre primeres proves de la temporada. Suma 280 punts. Segona és Hansdotter amb 195 i tercera la italiana Federica Brignone amb 160.
 
Suspensió en estil lliure /  Scotty Jordan i Carles Aguareles-Loan havien de participar a la prova de la Copa d’Europa d’estil lliure que es disputava a l’estació austríaca de Kaunertal, però les males condicions meteorològiques van impedir es pogués disputar. El calendari es mantindrà i aquesta prova no es recuperarà més endavant.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT