PUBLICITAT

Ordino

Dos candidats per ocupar el buit d’Espot

Les dues llistes aposten per fer-se escoltar i ser propers al poble

Per R. M. S.

Candidatura de Liberals a Ordino.
Candidatura de Liberals a Ordino. | EMILIO PRENAS
Dues candidatures lluiten pel lloc que ha deixat el govern comunal de Ventura Espot a la parròquia d’Ordino. El partit candidat a renovar la victòria és ACO-Demòcrates per Andorra, una coalició que lidera Josep Àngel Mortés i que ahir va tenir el suport durant la penjada de cartells de persones de les files taronja de pes a la parròquia. Però per la part dels Liberals –els aspirants–, les mostres de suport no van ser menys. Allà es va desplaçar la plana major de la direcció del partit, amb Amadeu Rossell i Jordi Gallardo, i tot aprofitant que, casualment, l’Auditori Nacional es buidava després d’acabar el concert de Santa Cecília.
 
«Hem triat la sortida del concert perquè volem escoltar el poble, volem saber les seves idees i volem que sigui el futur d’Ordino», va assegurar Sandra Tudó. Així les coses, la presència liberal va tenir més audiència, perquè per contra la demòcrata va ser ja ben entrada l’hora de dinar i allà hi havia la candidatura i alguns simpatitzants, però sí és cert que, a l’hora dels discursos de cara a la premsa, que és el que els interessa a tots els candidats, l’efecte va ser el mateix. Per part de Ld’A, Sandra Tudó va dir: «Idees en comú és el nostre eslògan perquè ens hem reunit un conjunt de gent amb moltes idees molt fortes, i aquestes són les que volem transmetre», i va continuar explicant-se la candidata, que assegurava que esperava una campanya «neta», alineada amb «el nostre tarannà», i sobretot uns quinze dies «amb molta empenta i molt contacte amb la gent». 
 
Tudó, acompanyada en la posada en escena de l’inici de campanya per Eva Choy i especialment per Josep Maria Font, però també per tots els membres del seu equip, insistia en les «ganes de tirar endavant totes les nostres idees». «Penso que la nostra campanya», va afirmar, «es generarà al voltant de la gent del poble». És la idea habitual a una parròquia tan petita, com sembla normal.
I és precisament aquest el discurs de tots els aspirants com també ho és el dels que vénen de vuit anys de govern. En el cas ordinenc la cara del líder és diferent. Josep Àngel Mortés, per això, va declarar que el relleu que espera fer de la gestió de Bonaventura Espot està ple d’il·lusió: «Penso que el relleu l’agafem amb molta motivació perquè precisament és un relleu amb una situació al Comú que ens deixen molt millor que la que es van trobar fa vuit anys». 
 
«Tenim il·lusió, estem motivats i amb uns perfils adaptats per conselleria i amb un programa important per tal de donar il·lusió a la parròquia i continuar amb els vuit anys que hi ha hagut de Comú fins ara», va voler tornar a deixar clar el candidat d’ACO-DA. «Això», hi va afegir, «ens dóna un plus per poder treballar a la parròquia amb molta més facilitat».
 
Després d’això, va venir la frase contundent, del mateix Mortés, que va deixar clares quines són les expectatives: «Penso que nosaltres, almenys pel que anem respirant, sembla ser que sortim bastant avantatjats». Ho té clar i per això ho diu, però puntualitza que «això al final són els electors els que ho han de dir», i repeteix, perquè l’afirmació era valenta: «D’aquí a quinze dies sabrem si hem pogut explicar bé les nostres propostes». 
PUBLICITAT
PUBLICITAT