PUBLICITAT

Encamp

Ld’A+Independents vol recuperar l’antic telecabina

El projecte es faria per concessió perquè no calgui «gran inversió»

Per M.C.

El telecabina projectat per liberals i independents connectaria el centre del poble amb el llac d’Engolasters.
El telecabina projectat per liberals i independents connectaria el centre del poble amb el llac d’Engolasters. | Tony Lara
La coalició dels Liberals d’Andorra (Ld’A) amb independents a la parròquia d’Encamp vol retornar a la parròquia el giny que durant més de dues dècades va connectar el nucli de la vila amb el Llac d’Engolasters. El candidat al càrrec de cònsol major de l’agrupació, Jordi Troguet, aposta perquè la instal·lació de sortida s’ubiqui «al centre per potenciar el poble, aproximadament des del punt on sortia» el ja desaparegut aparell. 
 
Ja estudiada aquesta possibilitat abans de confeccionar el programa presentat el matí d’ahir, el postulant va assegurar que la matèria econòmica no suposaria una trava: «Ho faríem per concessió pública», la qual cosa fa que no es contemplin «grans inversions». 
 
El terreny és també pas resolt, pel que la presentació de propostes des del sector privat seria la darrera fita per a fer realitat un telecabina pensat per a la revitalització d’un poble en què, sota el punt de vista dels blaus, tots els atractius han estat incentivats a l’exterior de l’interior del poble.
 
En la línia de recuperar la vida que «Encamp tenia fa 20 anys», Ld’A + Independents proposa «crear un nucli d’activitats al Prat Gran», amb què no només es recuperaria un espai que consideren desaprofita, sinó que s’afavoriria «la interacció entre el jovent i la gent de la tercera edat» per tal que hi hagi una «transmissió de coneixements entre uns i altres». 
 
El foment d’ocupació entre el jovent de la població encampadana és un dels punts emfasitzats durant la primera exposició de voluntats feta ahir per part dels liberals. El programa fa especial atenció sobre la necessitat de treballar amb i per al col·lectiu jove; tant per a la seva unserció laboral com per a empènyer-los a donar continuïtat a la seva formació.
 
Preguntat sobre un dels temes parroquials més punyents, Jordi Troguet va ser contundent en assegurar que no es donarà suport a cap iniciativa que no sigui «legal». No obstant, el número u liberal no va tancar-se a «analitzar documents» i mantenir igual tracte amb Saetde que amb «qualsevol empresa que vulgui treballar per Encamp». Per a Troguet és primordial acabar amb «15 anys de litigis» i, després de fer l’«anàlisi» escaient, «consultar al poble què és el que vol».
 
Entre altres elements que l’opció política anirà desgranant al llarg del període de campanya, es va voler destacar la importància d’emprendre «els diàlegs iniciats fa sis o set anys amb els empresaris» per tal de descongelar una feina aturada que consideren, vista el panorama comercial a Encamp, s’ha de remprende. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT