PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

L’encesa de llums encetarà la programació de Nadal a la Seu

El Món Màgic de les Muntanyes engloba una seixantena d’activitats diverses per a tota la família

Per EL PERIÒDIC

Presentació del Món Màgic de les Muntanyes amb Mireia Font, Albert Galindo, Sílvia Iscla i l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, ahir.
Presentació del Món Màgic de les Muntanyes amb Mireia Font, Albert Galindo, Sílvia Iscla i l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, ahir. | EL PERIÒDIC
El Món Màgic de les Muntanyes engloba aquest any fins prop d’una seixantena d’activitats de tot tipus, amb la implicació de diverses entitats. Aquest cap de setmana vinent també hi haurà la Shopping Night i un taller de manualitats
Ahir va ser presentada la programació nadalenca de la Seu d’Urgell que sota la marca del Món Màgic de les Muntanyes aplega 57 activitats adreçades a tota la família, que s’iniciaran aquest pròxim dissabte i s’allargaran fins 6 de gener.
 
La presentació de totes aquestes activitats per celebrar les festes de Nadal ha anat a càrrec de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Mireia Font, i la regidora d’Infància i Joventut i de Festes i Tradicions, Sílvia Iscla.
Respecte els objectius d’aquesta programació nadalenca ja consolidada, Batalla ha afirmat que «des de l’Ajuntament hem treballat perquè la programació del Món Màgic de les Muntanyes no només sigui un projecte per a a gent de la Seu i comarca sinó també un reclam per a visitants, comportant així un impacte a la nostra ciutat, sobretot, en el sector de l’hostaleria».
 
L’alcalde urgellenc ha remarcat també que aquestes 57 propostes lúdiques que dinamitzen la ciutat al llarg de les Festes de Nadal segueixen, des de ja fa un bon grapat d’anys, una línia argumental que tenen com a protagonistes els minairons. «L’evolució del Món Màgic de les Muntanyes ha estat espectacular», ha remarcat l’alcalde urgellenc, qui ha abundat al respecte manifestant que «creiem que la complicitat de l’Ajuntament, juntament amb moltes entitats de la Seu d’Urgell, han fet que el Nadal sigui viscut intensament tant per les famílies urgellenques com per les famílies que ens visiten en aquestes dates».
 
L’acte que obre oficialment el Món Màgic de les Muntanyes se celebrarà el pròxim dissabte amb l’encesa de llums de Nadal que ornamenten els carrers i places de la ciutat. Tal i com ha explicat Font, «l’encesa de llums ja és tot un clàssic a la nostra ciutat que, any rere any, congrega més gent vinguda d’arreu».
 
La cerimònia s’iniciarà a les set de la tarda des de la plaça de Catalunya, amb un cercavila inspirat en el conte de Els Minairons de la Freita que anirà a càrrec de CIRCulant (circ en moviment).
 
Aquest espectacle s’anirà desenvolupant pels carrers de la Seu amb la interpretació de la Cançó dels minairons fins arribar a la plaça dels Oms, on tindrà lloc l’espectacle de música, circ, llum i foc que simbolitza l’inici del període on els minairons de la Freita, tot cantant, desplegaran la seva màgia.
 
Per la seva part, Iscla ha explicat que el programa del Món Màgic de les Muntanyes compta amb un total de 18 activitats adreçades al públic infantil. Iscla ha afirmat que «totes aquestes propostes, que compten amb la col·laboració de diverses entitats de la Seu, tenen com a fil conductor els estimats minairons, i on els més xics són els protagonistes de les festes de Nadal».
 
D’aquestes 18 propostes diferents en destaquen el Tió de la Freita (dijous, 24 de desembre), el Parc de Nadal (del 27 al 30 de desembre) i la Cavalcada de Reis (5 de gener), destacant també els diversos tallers i contacontes preparats per als més joves de la família, informa RadioSeu.

MANUALITATS / Respecte als tallers, cal remarcar que el pròxim dissabte, a les cinc de la tarda, tindrà lloc el taller de manualitats infantils L’estrella del Món Màgic de les Muntanyes que es realitzarà a l’Espai Ermengol, i anirà a càrrec de Cau del’Art. Aquest taller és gratuït.
 
Des del vesant cultural, hi sobresurten: l’espectacle de màgia Amazing, que tindrà lloc el dia de Sant Esteve, a càrrec de la maga Melanie, dirigida pel Mag Lari; els dos concerts que oferirà l’Escola Municipal de Musica de la Seu d’Urgell, el concert d’orgue d’Arnau Farré (diumenge 6 desembre); el concert de l’Associació Orquestra Cadí i la Coral capella Santa Maria de Puigcerdà (dissabte 19 de desembre); o el Contacontes musical, la Cantata dels Minairons, a càrrec de TAT Teatre (dilluns 4 de gener). 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT