PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Recollits uns 15.000 quilos d’aliments al ‘Gran Recapte’

La campanya serveix per garantir l’alimentació bàsica d’unes 300 famílies durant els propers mesos d’hivern

Per EL PERIÒDIC

Gran Recapte d’Aliments 2015 a un establiment de la Seu d’Urgell.
Gran Recapte d’Aliments 2015 a un establiment de la Seu d’Urgell. | EL PERIÒDIC
L’Alt Urgell va recollir uns 15.000 quilos d’aliments en el marc del Gran Recapte, segons el balanç encara provisional que va donar a conèixer des del projecte Aliments per a la Solidaritat, col·lectiu que gestionarà el material obtingut. La campanya solidària anual es va dur a terme al llarg d’aquest cap de setmana passat en supermercats i botigues de la Seu, Oliana, Montferrer i Organyà.
 
De la xifra total, que encara no és definitiva, uns 13.000 quilos correspondrien als aliments que s’han recollit a l’entrada dels supermercats col·laboradors de la Seu: Caprabo, Dis-Seu, Plus Fresc i Dia. Des d’Aliments per la Solidaritat han agraït novament la gran col·laboració mostrada novament pels veïns i veïnes d’arreu de la comarca i han detallat que la quantitat és força semblant a la que es va assolir l’any passat. La recollida i classificació l’han fet possible prop d’una setantena de voluntaris. Una xifra també equivalent a la de l’anterior edició, tot i que els impulsors apunten que tothom qui s’hi vulgui sumar sempre hi és benvingut.
 
Aquesta campanya serveix per garantir durant els propers mesos d’hivern, els més durs de l’any, l’alimentació bàsica d’unes 300 famílies de la comarca a les quals atenen actualment el Consorci d’Atenció a les Persones i les entitats Càritas, La Seu Solidària i Creu Roja, que impulsen conjuntament Aliments per a la Solidaritat.
 
 Pel que fa al conjunt de Catalunya, les xifres de recollida també van ser estat semblants i, en alguns casos, inferiors a les de l’any passat. Segons el Banc dels Aliments, en aquesta tendència hi pot haver influït, sobretot a les principals ciutats, la coincidència amb l’aparició de la campanya comercial del Black Friday, que hauria fet reduir l’aportació per a aquesta causa. 
 
Tanmateix, des de la coordinadora van advertir que el percentatge de persones amb risc de pobresa ni molt menys ha baixat ja que, malgrat els anuncis de recuperació econòmica, el que segueixen constatant les entitats socials és un augment de les desigualtats. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT