PUBLICITAT

ORDINO

ACO+DA vol un pla d’urbanisme que preservi «l’encant»

Mortés assegura que totes les cessions de terrenys «es faran sempre amb el consens dels afectats»

Per EL PERIÒDIC

Els caps de llista ahir durant la presentació.
Els caps de llista ahir durant la presentació. | DA
El cap de llista d’Acció Comunal d’Ordino + Demòcrates per Andorra (ACO+DA), Josep Àngel Mortés, va proposar ahir «una revisió del pla d’urbanisme ordenada, racionalitzada i amb optimització dels recursos». El número u de la candidatura va presentar el programa electoral en matèria d’urbanisme i gestió del territori que, segons va apuntar, posa especial èmfasi en «preservar la qualitat de vida i l’encant actual de la parròquia».
Segons el candidat a cònsol major a Ordino, el pla d’urbanisme es durà a terme tenint en compte les necessitats i les possibilitats reals que tingui la parròquia per evitar duplicitats i sobre explotacions. En opinió de Mortés, el més important és que «totes les cessions de terrenys anticipades per equipaments i infraestructures es faran sempre amb el consens dels afectats».

Mortés, acompanyat de la número dos de la candidatura, Gemma Riba, van visitar ahir la Plana dels Camps per tal d’explicar in situ algunes de les actuacions que preveu el programa taronja en matèria d’urbanisme. Un pla que, segons van informar, inclou en la seva primera fase una redefinició dels límits en funció del cadastre de la parròquia que ja s’ha acabat.

Entre alguns dels projectes concrets que proposa el programa electoral hi ha també la construcció d’una rotonda d’accés a les escoles per descongestionar el trànsit en les immediacions o l’adequació d’un camí per a vianants que enllaçaria els edificis de la zona de Terra Torta i el Clos d’Ordino. Amb aquestes accions, la candidatura vol «evitar que els veïns hagin de baixar per la carretera».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT