PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Rios insta a la gent a seguir el debat de la nacionalitat

Per EL PERIÒDIC

David Rios, ahir a la seu del PS
David Rios, ahir a la seu del PS | PS
El primer secretari del Partit Socialdemòcrata (PS), David Rios, va comparèixer ahir davant els mitjans per recordar que dijous el ple del Consell ha de decidir si pren o no en consideració la proposició de llei per reduir a deu els anys de residència necessaris per accedir a la nacionalitat andorrana. Rios va apuntar que es tracta «d’un debat prou important» perquè els ciutadans el segueixin i puguin «veure la posició de cadascuna de les forces polítiques». 
El dirigent del PS va lamentar els arguments «molt pobres» que, des del Govern i des d’altres formacions, s’han fet servir els darrers dies per criticar el text. Rios va defensar que «la llei s’adapta als estàndards del Consell d’Europa» i que els deu anys proposats «és la xifra homologada i la recomanable, la que a Andorra hauríem de seguir».
El secretari socialdemòcrata va voler remarcar que el que es decidirà dijous és si la proposició es pren o no en consideració. És a  dir «no es votarà a favor o en contra de la llei», sinó si «es discuteix o no en comissió per part dels grups per intentar arribar a acords». En aquest sentit, Rios va afirmar que «els ciutadans d’Andorra es mereixen que, com a mínim, la llei es debati al Consell i que els grups ho permetin» i va recomanar que «es vegi la sessió per veure quines forces estan a favor de debatre sobre aquest tema i quines es neguen rotundament a fer-ho». 
El dirigent de PS, també, es va mostrar molt crític amb el criteri emès pel Govern sobre el text. «No s’aguanta, no és ni tècnic, barreja l’acord d’associació amb la nacionalitat quan no té res a veure. És un seguit de despropòsits un rere l’altre per dir que no hi estan d’acord», va indicar. 
L’Executiu es mostrava obert a una rebaixa a quinze anys i Rios, va indicar que «si DA vol discutir això, el que han de fer es votar que es prenguin en consideració» ja que «això permetrà que es pugui parlar al Consell si han de ser a deu o a quinze anys».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT