PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

Unió Laurediana aposta per una parròquia sostenible

Els liberals donen suport a la pagesia i a les energies renovables

Per JOSEP ROMERO

El número dos d’UL, Rossend Duró,(dreta) amb altres membres de la llista
El número dos d’UL, Rossend Duró,(dreta) amb altres membres de la llista | UL
La candidatura del Partit Liberal-unió Laurediana segueix apostant perquè Sant Julià de Lòria continuï sent una parroquia sostenible donat que el 95% del seu territori és zona boscosa. El número dos de la llista, Rossend Duró, durant una visita a una explotació ramadera al quart de Fontaneda, va assegurar que per continuar mantenint el respecte del medi natural i per la qualitat de vida dels seus ciutadans, s’oposaran a qualsevol instal·lació de central d’ecogeneració amb gas dins del seu territori, «per la clara aposta per les energies renovables». La seva oposició es basa en dues raons fonamentals, per una banda, per qüestions de seguretat en cas d’accident, i per una altra, perquè la producció d’energia ha de ser neta i sostenible. 
 
D’altra banda, entre les accions que tenen previst implementar destaca la instal·lació de sistemes d’estalvi energètic en tots els edificis públics, completar el sistema de l’enllumenat públic en led per reduir el consum energètic i millora la recollida i selecció de residus. Tot això es completarà amb la creació de noves vies verdes i espais d’interès natural. 
 
SUPORT A LA PAGESIA/Duró va explicar que continuaran donant suport a la pagesia i a la seva gent, tenint en compte que Sant Julià és la parròquia amb més explotacions agrícoles d’Andorra i amb més d’un terç de la superfície de conreu total. 
Al respecte són partidaris d’explotar noves vies de cultiu per produir productes de proximitat, i alhora, fomentar la seva diversificació. Per això, pensen impulsar mesures concretes que ajudin als ramaders i agricultors a que «la pagesia jugui un paper clau en la conservació del territori». Uns pagesos que, segons Duró, «s’han sabutadaptar a les noves situacions del país», mantenint els mètodes tradicionals amb els avenços tecnològics que «els ajuden a millorar la qualitat de vida».
 
Els liberals lauredians creuen necessari també la creació de l’Institut andorrà de la Vinya i del Vi «per potenciar un sector que està a l’alça». La prova, va indicar, és que «tenim un sector de la vinya, cultius alternatius que creiem que hem de potenciar». 
Un sector que «gaudeix de bona salut» amb garanties de continuïtat per la implicació del jovent que «treballa molt per tirar endavant el sector» en contra del que passa en altres parròquies del país. 
 
OBERTURA TOBOTRON/Duró va respondre ahir les crítiques del candidat de Laurèdia en Comú, Josep Vila, per la no obertura de les instal·lacions de Naturlandia en portes de l’inici de la temporada d’hivern que s’encentarà coincidint amb  el proper pont de la Puríssima. 
L’aspirant a cònsol menor de Liberals+ Unió Laurediana va anunciar que l’ecoparc obrirà ja « de manera immediata», possiblement abans del cap de setmana quan estarà totalment operatiu. Alhora va justificar el tancament per raons de seguretat ja que «tots hem de vetllar per la seguretat de les persones que és el més important». 
 
Duró va aprofitar l’ocasió per reiterar que cal millorar la gestió de Naturlandia com a motor turístic no només de Sant Julià sinó també de tot el Principat. 
UL té previst redefinir els conceptes del projecte actual per generar nous ingressos i reduir el seu elevat endeutament actual.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT