47a posició d’Àxel Esteve en l’estrena a Copa d’Europa

Robert Solsona no assoleix l’accés a la segona mànega en la cursa disputada a Hemsedal

Per EL PERIÒDIC

Marc Oliveras i Joan Verdú, a l’estació canadenca de Nakiska.
Marc Oliveras i Joan Verdú, a l’estació canadenca de Nakiska. | FAE
Primera Copa d’Europa de la temporada disputada per l’equip masculí d’alpí de la FAE amb sensacions diverses. Àxel Esteve, amb una 47a plaça, va ser el millor dels dos corredors andorrans que van realitzar la prova, mentre que Solsona es va quedar fora de la segona mànega amb una 78a plaça.

El primer dels dos corredors va completar la primera baixada amb el 59è millor temps, cosa que el permetia passar a la segona mànega, en la qual va cometre «petites errades que el van penalitzar», segons apuntava el tècnic de la FAE, Max Tissot, que afegia: «Mai és fàcil començar una temporada amb una Copa d’Europa. Ha estat una carrera molt difícil i llarga amb 70 portes i un minut a fons». Esteve va fer un temps final de 2.07,70 minuts, quedant a 8,53 segons del primer classificat, el suís Ramon Zenhaeusern (1.59,17m), i assolint 57.54 punts FIS.

A l’altra banda de l’atlàntic, Marc Oliveras i Joan Verdú van disputar a Nakiska (Canadà) una descens FIS. Al tancament de l’edició, encara no havia finalitzat la prova. En els segons entrenaments oficials fets el dimarts, Oliveras va ser tercer i Verdú desè.