PUBLICITAT

La Massana

Avui toca visitar els longeus

Ciutadans Compromesos i Demòcrates per Andorra s’apropen a la Casa Pairal

Per ESTEFANIA GRACIA

La Casa Pairal de la Massana.
La Casa Pairal de la Massana. | TONY LARA
Durant aquests dies de campanya als partits polítics els toca visitar empreses, saludar comerços, somriure als ciutadans i en definitiva, deixar-se veure pels carrers de la parròquia. 
I ahir era el torn de visitar la Casa Pairal, ja que Ciutadans Compromesos (CC) i Demòcrates per Andorra (DA) van apropar-se a l’espai social de la Massana per mostrar el seu carisma als habitants més longeus de la parròquia. Però no tot queda en visites de cortesia, i és que tots dos partits van donar veu a les seves propostes i accions futures vers els sector social de la població. 
 
Per la seva part, la candidata número tres de DA, Conxita Bach, va destacar que des del partit es vol «que tots els col·lectius se sentin representats a la casa comuna, per això crearem consells de nens i gent gran». Per tal d’«aprofitar l’experiència i les vivències de la gent gran perquè unides a les opinions dels joves se sentin les bases sobre les que construir un model de parròquia on tothom hi tingui cabuda, sense excepcions ni exclusions».
 
Tanmateix, Bach va destacar que es pretén fer una «redistribució de les ajudes socials més justa i que arribi a tothom, perquè actualment no s’estan cobrint d’una manera equilibrada tots els sectors». I és que cal «millorar les subvencions en ajudes socials, perquè n’hi ha que s’han creat de manera errònia i ara s’han de redirigir ja que no han funcionat», posant com ha exemple els pisos socials que s’han destinat a la venda «sense èxit». «Haurien hagut d’ésser de lloguer, i ara haurem de mirar si els podem col·locar d’alguna manera».
 
D’altra banda, des de CC es va remarcar que un dels objectius de cara al proper mandat és crear «un Cicle de Gent Gran, amb xerrades i conferències temàtiques». I la possible ampliació de la Casa Pairal, amb la intenció de crear una terrassa semicoberta. Així mateix, CC va mostrar el compromís d’establir «nous convenis amb els diferents restaurants de la parròquia per ampliar i consolidar el servei de menjador per a la gent gran». 
 
Pel que fa a les activitats, el candidat número u de CC, David Baró, proposa mantenir les subvencions a les activitats i organitzar balls de tarda cada mes, en comptes de cada dos. Així com fer que el projecte dels horts agafi més força. CC va assegura també que es recolzarà la col·laboració amb l’Associació de la Gent Gran de la Massana «per a que siguin autònoms i puguin realitzar les seves activitats, reforçant el diàleg, atencions i serveis d’interès per a la gent gran. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT