PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Aprendre jugant

El Consell General ha editat una versió del popular Joc de l’Oca que permet conèixer la història i les institucions del país de manera divertida

Per EL PERIÒDIC

Imatge del Joc de l’Oca de la Casa de la Vall editat pel Consell General.
Imatge del Joc de l’Oca de la Casa de la Vall editat pel Consell General. | CONSELL GENERAL
Descobrir la història i la política del Principat d’una manera més amena i divertida. Aquest és el principal objectiu del Joc de l’Oca de la Casa de la Vall que ha editat el Consell General. Es tracta d’una versió del tradicional i popular joc de taula que permet conèixer una mica més com són i com funcionen les institucions del país. 
 
D’oca a oca els jugadors podran anar recorrent les diferents caselles que conformen el taulell. A mesura que avanci el joc, podran anar descobrint alguns referents històrics de la política andorrana com el Manual Digest o l’Armari de les Set Claus. També trobaran altres elements del sistema polític andorrà com per exemple la figura del cap de Govern, així com episodis rellevants de la història recent del país com ara la visita del secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, que va tenir lloc l’abril del 2013. 
Pels més aplicats, la versió inclou també una explicació amb el significat de cada casella juntament amb les regles del joc. I perquè el coneixement del país no es quedi només a casa i sigui també un element de divulgació pels turistes, es podran llegir en quatre llengües diferents: català, castellà, anglès i francès. 
Una eina educativa amb il·lustracions originals de Pere Puig que va dirigida a l’aprenentatge dels infants que també pot ser una bona oportunitat per a persones de totes les edats per conèixer i rememorar moments importants del país mentre passen una estona entretinguda. 
 
Per tal que tothom en pugui gaudir, el joc es podrà trobar a l’entrada de la Casa de la Vall i en les diferents ludoteques comunals, esplais i cases pairals. També en altres equipaments i serveis destinats a la infància i la gent gran. 
Es tracta, al final, d’una peça més de marxandatge que vol fer un petit homenatge a la història del país. I qui sap si aquest Nadal acabarà sent el regal estrella d’alguna de les cases del Principat. 

Marxandatge del país / De fet, la Casa de la Vall ha fet, des del 2013, diferents accions de marxandatge amb l’objectiu d’explicar d’una manera més propera i senzilla la història d’aquest edifici i la institució del Consell General. Fins ara, ja s’han venut gairebé 4.000 articles, entre els quals els productes estrelles són les tasses, les postals, els imants, els llapis i els didals. El llibre Casa de la Vall també és un dels productes que ha tingut una bona acollida amb 135 exemplars venuts en els diferents idiomes en què s’ha editat –francès, anglès, català, castellà, alemany, italià i rus per ordre de més a menys venut. Descobrir la història i la política del Principat d’una manera més amena i divertida. Aquest és el principal objectiu del Joc de l’Oca de la Casa de la Vall que ha editat el Consell General. Es tracta d’una versió del tradicional i popular joc de taula que permet conèixer una mica més com són i com funcionen les institucions del país. 
 
D’oca a oca els jugadors podran anar recorrent les diferents caselles que

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT