PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern creu que el grup liberal malinterpreta la llei de finançament dels partits polítics

Jordi Cinca assegura que no hi ha lloc per al debat

Per M.C.

| TONY LARA
El titular encarregat de donar la cara pel Govern, Jordi Cinca, va ser contundent ahir en ser qüestionat per la premsa al respecte de la intenció dels Liberals d’Andorra (Ld’A) d’interposar un recurs a la Batllia perquè, tal com va exposar el conseller general Jordi Gallardo, s’incompleix la llei del 2014 que regula el finançament dels partits polítics: «En cap cas» la llei diu que s’hagin d’atorgar «150 euros, cada any», per escó obtingut, sinó que es tracta d’una «xifra global».
 
Cinca va insistir en el fet que «no hi cap el debat que ha volgut introduir el grup liberal» en matèria de subvencions als grups polítics tot esmentant textualment el contingut de dita norma, que, si bé estableix unes quanties determinades per escó i vot tant per als membres dels governs locals com per als del central, no inclou enlloc que aquestes aportacions siguin anuals, com defensen des de la formació liberal.
 
Tal com va explicar el ministre de Finances, la norma actual no modifica l’anterior, del 2001, on es parametritzen les quantitats. L’única novetat que el text incloïa, segons Cinca, afectava al concepte pel qual es percebia la subvenció i que es desdobla en diners destinats, per un costat, al funcionament i, de l’altre, a les despeses de representació.
 
Des de Ld’A es considera que les quantitats haurien de ser percebudes des dels partits cada any i no en encetar-se la legislatura, com va ser el cas. En anunciar la interposició del recurs administratiu Ld’A també va acusar el Govern de fer una interpretació restrictiva de la llei en perjudici dels partits de l’oposició.
A més de llegir els articles de la llei en què es matisa les quantitats que les formacions han de percebre, Cinca va reforçar la postura del Govern en l’intercanvi entre els consellers que, el 2013, van debatre la llei: «la dotació s’entregava per a cada elecció».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT