PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Imputats a Madrid dos exdirectius de BPA

Se’ls acusa de col·laborar amb el rus Andrei Petrov

Per EL PERIÒDIC

| Tony Lara
L’Audiència nacional espanyola ha imputat dos ex alts directius de Banca Privada d’Andorra (BPA) com a presumptes col·laboradors del ciutadà rus resident a Lloret Andrei Petrov, acusat de blanqueig de diners. La decisió del jutge Eloy Velasco, acordada dilluns i comunicada ahir, es produeix tres mesos després que la mateixa Audiència hagués deixat clar als ara imputats que no estaven involucrats en cap causa. 
Els implicats havien sol·licitat sengles certificats per demostrar a  la Batllia que no estaven judicialment investigats en cap de les causes tramitades a Madrid. El mes d’agost, el jutjat espanyol ho va confirmar. Ara, sense cap prova nova i remetent-se en molts casos a escoltes telefòniques fetes el 2011 i el 2012 que mai no s’havien tingut en compte, Velasco, en un aute on no hi figura cap motivació concreta, accepta la imputació sol·licitada pels fiscals Fernando Bermejo i José Grinda.
 
El titular del jutjat central d’instrucció número 6 de l’Audiència espanyola dóna curs a la sol·licitud de dos dels representants del ministeri públic que van estar fa unes setmanes al Principat. Dos fiscals als quals la pròpia Audiència ha rebatut en més d’una ocasió els seus escrits. 
De fet, els dos exdirectius de BPA ara imputats també haurien qüestionat la veracitat d’un informe fet per la fiscalia espanyola i enviat a les autoritats judicials andorranes. Bermejo i Grinda situen els dos exbancaris de l’entitat bancària ara intervinguda en la xarxa de col·laboradors que suposadament tenia Petrov per moure diners entre diverses societats instrumentals radicades, a banda d’Andorra, a d’altres indrets de tot el món com les Illes Seychelles, Xipre, Txèquia o les Illes Verges Britàniques.
 
Els dos fiscals van enviar el 24 de novembre passat a Velasco un informe signat quatre dies abans en què arriben a afirmar que hi havia un clar vincle no només professional, també personal, entre els bancaris i Petrov i el seu entorn. Algunes dades en què insisteixen els fiscals ja s’havien desacreditat documentalment durant un procés que fa anys que dura. Fonts properes als dos exdirectius ara imputats van assegurar ahir tenir la sensació de ser «víctimes d’una mena de revenja pel fet d’estar defensant la seva total innocència». 
 
Tant els fiscals com el jutge instructor, a banda d’imputar els bancaris, també els demana que s’abstinguin de recórrer contra la decisió judicial. Un fet que no passarà perquè les fonts consultades van deixar clar que es recorrerà en contra de la decisió d’imputar els extreballadors de BPA. La decisió es va comunicar justament el mateix dia que la batlle instructora del ‘cas BPA’, Canòlic Mingorance, i el fiscal general, Alfons Alberca, viatjaven a Madrid. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT