PUBLICITAT

Andorra La Vella

Els jugadors del MoraBanc, alertats

El conjunt de Joan Peñarroya és conscient del perill que té rebre el cuer de la Lliga Endesa, que ahir va presentar nou entrenador

Per ALBERT CANES

Shawn Jones defensa un jugador de l’FC Barcelona Lassa, en el duel de la cinquena jornada, al Poliesportiu.
Shawn Jones defensa un jugador de l’FC Barcelona Lassa, en el duel de la cinquena jornada, al Poliesportiu. | BCA / MARTÍN IMATGE
Manresa, Fuenlabrada, Guipúscoa, en dues ocasions,... Amb només una temporada i vuit partits, el MoraBanc Andorra ja acumula un calaix important de derrotes inesperades, pel motiu que sigui, que s’han transformat en forma d’experiència. És per això que els jugadors afronten demà un dels partits amb les idees més clares que mai han tingut els de Peñarroya des del retorn a l’ACB. Tenen claríssim que patiran i que la victòria no serà barata, ni molt menys. Només cal recordar l’enfrontament contra l’equip basc al Poliesportiu la temporada passada. O també contra qui va assolir el Guipúscoa el primer triomf de la temporada passada: el MoraBanc. 
 
En aquesta línia, reflexionava ahir Luka Bogdanovic, lluny de la relaxació i l’excés de confiança: «No solament hem de recordar el partit contra el Manresa, sinó contra el Bilbao a casa, contra el Fuenlabrada també,... Aquests tres partits penso que no tenim l’actitud que necessitàvem i després d’aquests duels tenim experiència i no deixarem que això es repeteixi».
 
No hi ha marge per relaxar-se, i així també ho va expressar Sergi Pino, que no se’n refia ni un pèl de la siutació del RETAbet.es GBC. «Confiar-nos mai. Poden anar últims, però crec que no és moment per mirar classificacions de cap equip, sinó de sortir a la pista i guanyar. Pots vèncer al Màlaga, per exemple, que ningú s’ho espera, i després pots arribar aquí i perdre. Tots sabem com és el bàsquet. Hem de sortir al màxim i guanyar el partit sigui com sigui», comentava l’aler català. En la mateixa línia es mantenia el serbi: «Segur que Guipúscoa vindrà a buscar un partit per començar a guanyar a la Lliga i per lluitar. Nosaltres necessitem estar més preparats des de l’inici del partit. Tenim qualitat per guanyar a casa nostra».
 
Un balanç de zero victòries i vuit derrotes fa perillós a l’equip per la necessitat d’assolir el primer triomf, però el conjunt basc encara és més perillós pel canvi d’entrenador que ha fet aquesta setmana, amb l’arribada de Porfirio Fisac, que s’estrenarà demà al Poliesportiu i que ahir va ser presentat davant l’afició i la premsa basca. «Segur que farà algunes coses diferents i els jugadors canviaran l’actitud. Penso que en aquest moment depenem molt del nostre joc i de la nostra intensitat i en l’inici del partit espero que estiguem llestos», indicava Bogdanovic. 
 
Qui més en sap de Fisac en la plantilla tricolor és Pino, que va treballar amb ell la temporada passada al Valladolid de LEB Or i de qui té bones paraules: «El conec bastant perquè vaig estar amb ell l’any passat. Vam passar mals moments perquè va estar els set mesos aquells sense cobrar i la veritat és que es va portar molt bé amb nosaltres. Tàcticament podria dir que és així o aixá, però té tres dies per organitzar l’equip i no podria dir ben bé el que faria. Jo crec que serà molt agressiu i anirà a jugar al contraatac... Cosa ràpida, no tindrà temps de fer molts sistemes».
 
La notícia més positiva és la que sembla la recuperació d’un joc equilibrat de l’equip, el qual van destacar els dos jugadors tricolors. «Veig  el nostre joc molt bé. Penso que podem donar una mica més, arribem d’un partit amb un tir per empatar en l’últim minut, però estem jugant bé com a equip, lluitant i crec que aquest és el camí. Podem millorar també, però anem en la bona direcció, segur», explicava l’ala-pivot de Sèrbia. «Estem més a gust. L’altre dia vam perdre de quatre, jo crec que no estàvem al 100% al final de l’últim quart, però el podíem haver tret. Estem entrenant bé i anem agafant confiança entre tots i poc a poc anem a millor», afegia Pino. 

Es pot guanyar o es pot perdre demà, però si es dóna aquesta segona situació està clar que, pel que es respira en l’entorn tricolor, no serà per un plantejament mental erroni de l’equip, que està més que avisat i alertat per la trampa de l’arribada d’un Guipúscoa en hores baixes.

Jornada de recollida de joguines a favor de Càritas
 
El MoraBanc Andorra col·labora en el partit d’aquest dissabte en la campanya solidària de recollida de joguines a favor de Caritas. Els aficionats que es desplacin al Poliesportiu podran donar una joguina, la qual ha de ser nova i ha d’estar sense embolicar, per a què arribi a les famílies més necessitades per al dia de Reis. Aquesta campanya de recollida de joguines de Caritas també inclou ninos de peluix nous o usats en bon estat. 
Es pot guanyar o es pot perdre demà, però si es dóna aquesta segona situació està clar que, pel que es respira en l’entorn tricolor, no serà per un plantejament mental erroni de l’equip, que està més que avisat i alertat per la trampa de l’arribada d’un Guipúscoa en hores baixes.
PUBLICITAT
PUBLICITAT