PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Recerca d’una dona de 58 anys desapareguda mentre passejava

L’avís va ser donat pels familiars dimecres a les 21.30 hores de la nit

Per JOAN RAMON BAIGES

Un membre del GRIM observa l’helicòpter que buscava la dona desapareguda, a Escaldes-Engordany.
Un membre del GRIM observa l’helicòpter que buscava la dona desapareguda, a Escaldes-Engordany. | TONY LARA
Els cossos especials continuaran avui les tasques de recerca d’una dona que va desaparèixer dimecres. Cada hora que passa les esperances de trobar-la en bon estat disminueixen, i per això avui els bombers han decidit ampliar el perímetre de cerca per veure si tenen èxit en la recerca.
Es tracta d’una dona de nacionalitat espanyola que viu a Andorra des de fa 30 anys. La Policia, que com sempre ha facilitat la mínima informació, va demanar ahir la col·laboració ciutadana. El seu nom és Lurdes López Valera, natural de Boimorto (La Corunya). Té 58 anys, i és veïna d’Escaldes-Engordany, el seu domicili és a prop dels camins per on passeja habitualment.
La dona va sortir a passejar pel rec del Solà, una zona que coneixia bé, ja que feia aquest trajecte cada dia. La dona està de baixa laboral.  Lurdes López va sortir a passejar dimecres al vespre, com acostumava a fer sovint. Un  dels punts de partida de la cerca és a l’entrada del camí Ral , a uns cent metres de la sortida d’Escaldes. A partir d’aquí pujava al Rec del Solà i solia fer dos camins, o bé cap a Andorra la Vella o bé cap a la Massana.
Els familiars van donar l’avís a la Policia a les 21.30 hores. A partir d’aquí es van activar els mecanismes de recerca ja que, com van explicar ahir els bombers, les primeres hores són molt importants ja que, a mesura que passa el temps, disminueixen les possibilitats de trobar la persona desaparescuda en bon estat. A més s’ha de tenir en compte que les nits són molt fredes, encara que la dona anava ben abrigada quan va sortir de casa seva. En canvi no portava telèfon mòbil, amb el qual la Policia hagués pogut identificar la seva ubicació. La zona és bastant boscosa i això dificulta la feina dels membres dels cossos especials.

cantó del Solà  / Dimecres la dona va optar per passejar pel cantó del Solà i el camí que porta a la Massana. És en aquestes zones on es va centrar la tasca de l’equip de rescat, que també va rastrejar els voltants del riu. Avui s’ha previst ampliar el perímetre, però les esperances de trobar-la amb vida són menors. De fet, des de Bombers  són pessimistes, i es creu que es poden obrir tots les hipòtesi però es considera bastant improbable que hagi decidit marxar sense avisar la família.
Ahir van participar en les tasques de rescat una quinzena de bombers, ajudats per 15 agents de la Policia, més tres gossos ensinistrats. També hi va participar un helicòpter. Tot sense èxit. Avui la recerca se centrarà per la zona del col·legi Sant Ermengol i de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Els gossos ensinistrats són molt efectius si la persona desaparescuda s’hi troba a la zona, però si està allunyada del lloc de recerca de l’equip de rescat és molt difícil que sigui detectada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT