PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El BCA, amb els cinc sentits posats

El MoraBanc no vol repetir el mal partit que va realitzar la temporada passada contra el RETAbet.es GBC

Per JOAN JOSEP BLASCO

33 Jugada d’atac de David Navarro en el partit contra l’Unicaja de Màlaga.
33 Jugada d’atac de David Navarro en el partit contra l’Unicaja de Màlaga. | Emilio Prenas
Hi ha antecedents que fan mal i que no es volen repetir per evitar reviure la sensació. El BC MoraBanc Andorra rep avui (21.00 hores) al RETAbet.es GBC, un equip que arriba amb totes les necessitats després de perdre tots els partits disputats aquesta temporada. I la intenció és que segueixi una semana més amb aquesta ratxa tant negativa.
 
Les apostes estan a favor que els locals s’imposaran, per la dinàmica que porten els donostiarres. Però de confiances l’entrenador del MoraBanc, Joan Peñarroya, no en vol ni una. «És un partit que afrontem amb molt de respecte, hem de pensar en nosaltres. Serà difícil», assegura el tècnic. La temporada passada, precisament amb els guipuscoans, semblava que la victòria no es podia escapar del poliesportiu d’Andorra, però finalment aquesta se’n va anar de forma molt clara cap a Sant Sebastià. Setmanes enrera també semblava que l’ICL Manresa marxaria del Principat amb una derrota i lluny d’això va emportar-se el triomf cap el Bages. «Aquests partits que tothom diu que hem de guanyar són els més difícils», recorda.
 
Serà un matx en el que s’haurà de treballar en tots els aspectes. «Hem de tenir capacitat de patir i quan vinguin els mals moments comptarem amb el públic» per tirar el partit endavant. I per tenir opcions de victòria, «hem de trobar l’equilibri i fer un joc coral que posi en dificultat al rival». Els sistemes han de funcionar, igual que l’actitud, perquè «si no estem bé patirem. A l’equip li demano que estem junts i guanyar, si cal, a l’última jugada».
 
A la plantilla encara es té ben present el matx que els va enfrontar el curs passat amb els bascos. «Recordo el partit de la temporada anterior i podria dir que encara tinc més ganes de guanyar», subratlla el base del MoraBanc, Thomas Schreiner. Per l’austríac aquest és «un partit difícil i tenim molt clar que juguem contra un bon equip», que no està passant pel seu millor moment però que sortirà a competir en el millor de les seves aptituds, com tots: «En aquesta lliga has de donar la teva millor versió per poder guanyar. No hi ha partits fàcils».
 
Estrena de Fisac / L’horrible ratxa de vuit derrotes i cap victòria va portar aquesta setmana a la directiva guipuscoana a prescindir dels serveis de Jaume Ponsrarnau i incorporar com a entrenador a Porfirio Fisac, que estava dirigint al Quesos Cerrato Palència, el líder de la LEB Or. Aquesta és la primera vegada en la història del club basc que canvia de tècnic amb la temporada ja començada. De cara l’enfrontament d’avui el nou preparador va posar sobre avís als seus jugadors de quin ha de ser el tarannà: «Si algun d’ells en el viatge a Andorra creu que perdrem, que es quedi a Guipúscoa». Vol ser un element motivador per tractar de canviar la tendència que s’arrossega des de la primera jornada. «És moment de mirar-nos a nosaltres mateixos. Clar que importa el calendari, però ara mateix tenim una necessitat i està a casa, canviar el que tenim a casa, i és en el que més m’estic fixant» per sortir de la situació i poder continuar a la categoria, per a que «aquest club estigui on li correspon per estament, per ciutat, per afició, que no és un altre lloc que la Lliga Endesa». Si els donostiarres no guanyen seran el primer equip ACB que enllaça 9 derrotes consecutives.
PUBLICITAT
PUBLICITAT