PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Liberals proposa una única xarxa d’aigua

La gestió i distribució serà intercomunal entre Escaldes i Andorra la Vella

Per Iván Álvarez

Marc Magallón i Jordi Minguillón, ahir al carrer de la Valira.
Marc Magallón i Jordi Minguillón, ahir al carrer de la Valira. | Tony Lara
El candidat a cònsol major de Liberals d’Andorra, Marc Magallón, acompanyat d’Higini Martínez i Josep Mas, es van trobar ahir amb Jordi Minguillón, número 1 de Cd’i + Liberals d’Andorra, per escenificar la col·laboració intercomunal entre les dues parròquies per aportar solucions a la problemàtica de l’aigua. Magallón va exposar que la proposta liberal és la creació d’una societat conjunta, «d’economia mixta»,  entre les dues parròquies, amb una única xarxa, per distribuir aigua a Andorra la Vella i a Escaldes. «Aquesta seria la millor manera de fer país», va apuntar.
El candidat escaldenc va argumentar que «amb bona voluntat política, unir els dos punts i les dues xarxes de les dues parròquies no és gens difícil»i va afegir que l’oferiment liberal era «un acte real per gestionar bé i donar un servei correcte a la parròquia». 
El número 1 a Escaldes va indicar que «Andorra la Vella té 15.000m3 d’aigua emmagatzemada i disposa de quatre zones de captació. Amb aquest acord es tindrien cinc punts de captació i 20.000m3 cúbics d’aigua». Asseguren que el treball conjunt és necessari per donar solucions a la problemàtica de l’aigua a i que, per tant, cal mancomunar el servei. Per tal d’implantar la iniciativa, Ld’A va assegura que és fonamental poder embrancar les xarxes d’aigua de les dues parròquies per disposar-ne en cas d’emergència.
«Hi ha d’haver l’acord de les dues administracions, hagi el color polític que hi hagi, perquè és un tema del que no es pot defugir i més amb el que va passar al juliol. A partir de l’1 de gener, aquest tema hauria de ser prioritari» va apuntar Magallón. Aquest embrancament és «un servei comú» que seria útil en cas d’emergència i de necessitat de qualsevol de les dues parròquies, va indicar el candidat per Escaldes. A més, va deixar clar que «ara, en època electoral, és molt maco dir que tot ha de ser mancomunat i gestionar bé els diners públics, però això és un acte real».
A l’altre extrem està DA, que sempre ha defensat que l’embrancament no és tan senzill com «empalmar dos tubs». Magallón va ser contundent a l’hora de rebatre l’argument i va afirmar que «els romans fa 2.000 anys ja repartien aigua i feien aqüeductes. Amb la tecnologia que tenim és fàcil deduir que dificultat no n’hi ha cap. Simplement és enllaçar».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT