PUBLICITAT

Escales-Engordany

El Govern vol que les dades del Nereu es triïn des del CAP

La prova pilot realitzada entre el març i el juny ha donat bons resultats

Per EL PERIÒDIC

Centre d’Atenció Primària d’Ordino.
Centre d’Atenció Primària d’Ordino. | TONY LARA
El Govern creu que els Centres d’Atenció Primària (CAP) són els qui s’haurien d’ocupar del cribatge i recollida de dades del programa Nereu de prevenció del sobrepès entre la població infantil. 
 
Aquesta és la conclusió a la qual ha arribat a partir de la prova pilot que s’ha efectuat aquest any i que ha de servir de base per a una futura ampliació a tot el territori. El Govern ha fet una valoració positiva de la prova pilot en una resposta a una pregunta de la consellera del grup mixt, Sílvia Bonet.
 
En total van ser nou famílies les que van participar en el programa pilot, de les 32 que van ser contactades en detectar que els seus fills sobrepassaven els índex de massa corporals que indiquen el sobrepès. Entre el març i el juny es van efectuar sessions d’assessorament familiar que alternaven continguts sobre hàbits saludables d’alimentació impartits per dietistes i nutricionistes i sessions d’activitat física. El percentatge mitjà d’assistència dels nens i nenes va ser del 84,99%, mentre que el dels familiars va ser del 85,05%. 
 
Els resultats, tot i el curt període estudiat, demostren que els usuaris han millorat molt en el temps que declaren que dediquen a la pràctica d’activitat física, un cop acabada la primera fase del programa. Per una altra banda també ha disminuït el temps. Pel que fa als hàbits alimentaris, es destaca que la gran majoria dels nens declara que realitzen un esmorzar saludable i que han disminuït el consum de llaminadures, pastisseria industrial i el fast food. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT