Un MoraBanc demolidor es menja el cuer GBC

Exhibició tricolor contra el cuer amb una reacció demolidora per superar una única fisura al final del tercer quart que va poder pagar amb la derrota

Per Iván Moure

Shermadini supera Doblas i esmaixa sense oposició en un atac del MoraBanc contra el GBC, aquesta nit al Poliesportiu. | ACB photo / Albert Martín
Visitava el Poliesportiu el cuer, que ha donat a Porfi Fisac l’opció de viure una segona etapa a la banqueta del Guipúscoa però que no va poder fer bona la dita. Perquè tot i que el conjunt basc va aconseguir la millor anotació en el que va de curs, continua sense vèncer. El MoraBanc va ser molt superior en tots els números. Domini total a la pintura (40 rebots per 19), demolidor en el tir sobretot de tres (11 encerts de 24 intents), i amb una capacitat de reacció que va deixar bocabadada la grada després de patir una desconnexió al final del tercer quart que li podia haver costat el partit tranquil·lament. 88-70 inquestionable en una gran nit a la capital del Principat.

El cinc de Peñarroya, amb Sada, Betinho, Navarro, Bogdanovic i Shermadini, va marcar ritme trepidant d’entrada. Va encertar els quatre primers atacs que ja marcarien el futur a curt termini davant un GBC, que va fallar el tercer i va haver de sobreviure a partir de llavors a remolc.
Al cuer li costava horrors trobar opcions fàcils. A l’altra banda, el MoraBanc tenia la pintura totalment controlada amb Shermadini ­–imparable, 9 punts en els primers cinc minuts- però quan va poder obrir un bon forat va preferir buscar la línia de 6,75 i no van encertar, sense oposició, ni Navarro, ni Bogdanovic ni Betinho. Amb tot, amb l’última aportació del georgià abans d’agafar a la banqueta a 4:19 per al final del primer quart –i de guanyar-se una sonora ovació de la grada-, una esmaixada, es mantenia una renda de cinc punts (14-9).

El GBC estava en bonus i tant Clark (1 punt) com Stojanovski (4) van furgar més a la ferida des del 4,60 però els bascos van tornar a ressuscitar amb el que tirava del carro, Doblas, i un triple de Rico per aturar l’electrònic a l’acabament dels primers deu minuts amb un encara igualat 22-16.

Semblava ficar-se de nou en el partit el GBC amb una ràpida cistella només iniciar-se el segon periode, però la resposta va ser fulminant: triple de Navarro i bona acció de dos de Pino, que disparaven l’electrònic a un 27-18. Estava Shermadini en pista vigilant ben estretament el jugador més incisiu dels visitants, Doblas, qui va buscar amb habilitat la tercera personal del georgià. A la banqueta amb un món per endavant, 7:16, i presentant el primer problema a Peñarroya.

Un revés important per als tricolors que va resoltre només trepitjar el parquet amb un triple el seu relleu, Clark, per superar la barrera dels deu punts de renda (30-19, minut 14).

En aquell moment, però, costava trobar una referència i a sobre va sorgir Llompart, que va començar a jugar i fer jugar. Dues penetracions seves i una assistència a Doblas, sol de tres, van provocar un parcial de 0-7 en un obrir i tancar d’ulls per tornar les esperances a la parròquia visitant (33-28, minut 16).

El temps mort de Peñarroya va refer l’ordre, sobretot el defensiu, que va tornar a provocar errades en l’atac basc. Faltava l’encert, i aquest el va donar Jones després de capturar un rebot ofensiu i ser objecte de personal -2 tirs lliures dins-, i un triple del recent entrat a pista Schreiner (40-30, minut 17).

‘Showtime’ abans del descans / Quedava per endavant un intercanvi de cops abans del descans però en l’últim minut i mig, el MoraBanc va estar de pel·lícula en defensa amb els dos bases en pista i va rematar la feina amb els tirs lliures de Beto, Clark i una última jugada prodigiosa de Sada en els set últims segons de possessió; quina manera d’acabar una gran tasca en la direcció en la rpimera part la del capità: assistència amb canyo inclós Grimau perquè Schreiner la clavés, amb la botzina a sobre, des de vuit metres. Vestidors amb 50-34.
Tot estava anant bé amb Shreiner i Sada a pista, per tant Peñarroya va preferir no tocar a la represa el que estava funcionant. Quatre minuts més tard, quan el tècnic egarenc va donar descans a l’austríac, el marcador ja era més abultat: 56-37.

El públic del Poliesportiu ja respirava tranquil i va baixar els decibelis... Fins que va entrar Shermadini de nou. Com intimidava. El GBC no s’atrevia a buscar els seus pivots i es mantenia a flotació de la mà de Wear. El georgià sense rebia i feia de les seves sense ningú que l’aturés. Rebot per aquí, rebot per allà, ganxo d’esquenes davant els nassos de Doblas... Fins que va  cometre una falta en atac a la zona de pick and roll que de nou el van enviar al banc a 1:22 per al final del tercer quart i 64-45.

Dos minuts de desconnexió / I no va desaprofitar l’equip guipuscoà la seva sortida. Els tricolors van desconnectar dos minutets... Quatre punts de Rico i triples de Vrkic i Urtasun al límit del temps... Parcial de 0-10 i 64-55.

Entrat el darrer quart Urtasun va acabar de ficar els seus amb un 2+1 i es va posar sis per sota. Calia un cop a sobre la taula i va ser Clark, sortint de l’interior, qui ho va fer clavant un triple importantísim per a la moral del MoraBanc.

L’anglès estava fent de Shermadini en pla estel·lar i es va carregar la responsabilitat quan més se’l necessitava fins el punt que va acabar sent el màxim anotador del partit (21 punts) i el millor valorat amb Sada (22). Després va venir un tir lliure de la seva parella a la pintura, Bogdanovic, va força un altre 2+1 que suposava un parcial de 7-0 i un més tranquil·litzador 73-58. Tocava defensa, va aparèixer Stojanovski per fer una gran recuperació i Betinho va finalitzar de tres. Continuaria el macedoni provocant un atac de Doblas i finalitzant amb un altre triple... 79-60. El foc s’havia apagat amb tanta rapidesa com s’havia deixat encendre. De nou a la frontera dels vint de difernència.

Wear i Urtasun van buscar una tímida reacció però de nou de 6,75, aquesta vegada Bogdanovic, matava les esperances del cuer d’estrenar el seu caseller de victòries 82-62 a 3:38. La quarta victòria ja no s’escapava i el final, que a l’entrada dels últims deu minuts semblava que no, va acabar sent d’allò més plàcid per al MoraBanc, que se’n va a dormir onzè, amb els mateixos triomfs que el vuitè, l’Unicaja, i a tres del pou.