PUBLICITAT

França

El Front Nacional guanya la primera volta a França

El partit obtindria un 30%, seguit dels Republicans

Per EL PERIÒDIC

Marine Le Pen
Marine Le Pen | EL PERIÒDIC
El partit de Front Nacional (FN), liderat per Marine Le Pen, seria el partit més votat en les eleccions regionals de França segons les primeres projeccions dels mitjans francesos, amb un percentatge pròxim al 30%, seguit per els Republicans de Nicolas Sarkozy amb un 27% i el Partit Socialista amb un 22%.
 
A la regió de Nord-Pas de Calais-Picardia, en què la cap de llista és la pròpia Le Pen, els frontistes han aconseguit un 42,1 % de vots, segons aquesta enquesta, molt per davant dels Republicans (24,2 %) i els socialistes (17,7 %), segons ha informat la plataforma web de TV3. La neboda de Marine, Marion Maréchal-Le Pen, que es presentava a la regió de Provença-Alps-Costa Blava també hauria obtingut més d’un 41% dels vots. D’aquesta manera, Marion segueix els passos de la seva tia i de Jean-Marie Le Pen, el seu oncle, figura històrica del Front Nacional recentment exclòs del moviment.
 
Participació ciutadana / 44,6 milions d’electors van votar ahir per elegir els consellers que governaran les 13 regions i sembla que el Front Nacional encapçalarà 6 d’aquestes regions. Marine Le Pen que va fer unes declaracions abans de què els resultats fossin definitius va assegurar que el seu partit: «és l’únic front veritablement republicà».
 
Marine també va fer una crida a «tots els patriotes francesos» a unir-se al FN a la segona volta que serà el pròxim diumenge dia 13, i alhora va qualificar els resultats del partit com «magnífics» i va criticar la «campanya de calúmnies i intimidació» que, segons va dir, «hem hagut de sofert». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT