PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els bombers esgoten les zones per trobar la dona desapareguda

Les tasques de rescat no es donen encara per finalitzades

Per JOAN RAMON BAIGES

Un bomber en un toll del riu Valira.
Un bomber en un toll del riu Valira.
Els Bombers i la Policia continuen rastrejant diverses zones per localitzar la dona de 59 anys que va desaparèixer dimecres passat mentre passejava pel camí del Solà del Rec. Ara les esperances de trobar-la amb vida disminueixen –són quasi nul·les– però els seus familiars –alguns desplaçats des de Barcelona– s’han mobilitzat en un intent desesperat de tenir notícies de Lurdes López, veïna d’Escaldes.
Els equips de rescat continuaran avui intentant-t’ho. De moment no tenen previst tancar l’operació encara que, com van informar ahir des dels Bombers, cada cop són menys les zones per verificar. Cada dia s’hi rastreja una àrea diferent, com també el riu Valira. Ahir els bombers van fer servir una càmera Gopro per  visionar el fons d’un toll on s’acumula uns quatre metres d’aigua i obtenir imatges subaquàtiques. Avui es previst que es torni a incorporar un gos ensinistrat per localitzar persones. Dimecres, quan es va donar l’avís de la desaparició, hi van treballar una trentena d’efectius –entre policies i bombers–, però ahir només ho van fer sis –tres bombers, dos policies i una persona externa.
Mentre, els familiars han penjat cartells amb la fotografia de la dona per si algú pot facilitar informació. També s’adrecen als mitjans de comunicació del país per demanar la col·laboració. La filla, que viu a Barcelona, va parlar amb la seva mare dies abans del succés i no va notar cap actitud estranya.

imatges / Per la seva banda la Policia ha comprovat les imatges captades per les càmeres de seguretat dels establiments propers al camí, sense que s’hagi obtingut cap pista. Els investigadors compten amb un testimoni que afirma que va veure dimecres la dona a l’avinguda Fiter i Rossell, entre l’hospital i el concessionari de la marca Toyota,a Escaldes-Engordany.
Lurdes López, que estava de baixa laboral i que viu aprop, acostuma a passejar pel camí del Solà del Rec gairebé cada dia, i per tant coneix molt bé la zona. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT