El Don Denis remata el Lusitans

El líder goleja el conjunt de Jordi Pascual, que encadena la segona derrota consecutiva i es distancia a set punts

Per ALBERT CANES

Xaime Noguerol és agafat per Luigi San Nicolás, en el duel d’ahir entre l’FC Santa Coloma i el Lusitans. | TONY LARA
Superioritat i definició és el que va demostrar tenir el Don Denis FC Santa Coloma en el duel inaugural de la desena jornada de la Lliga Grup Becier, davant un FC Lusitans Les Barques que va plantar cara i va lluitar la major part del partit.

En la primera mitja hora de l’enfrontament, el domini va estar repartit, tot i que el conjunt de Richard Imbernón anava un pas per endavant, malgrat que Jordi Pascual havia dissenyat un bon plantejament tàctic. Les primeres arribades van ser a l’àrea del Lusitans. Cristian Martínez i Juanfer Laín van avisar la porteria defensada per Andrés Benítez, però els seus xuts van sortir desviats. A l’altra banda, contestava Fabio Serra amb una rematada de cap que Eloy Casals aturava llançant-se a terra. Juanfer ho va provar a la jugada següent de nou en una jugada de córner que va acabar amb la pilota morta a dins l’àrea, però Benítez va estar atent per refusar el xut del davanter colomenc.

La resistència del Lusitans va acabar al minut 36. Una passada a l’espai de Xaime Noguerol cap a Cristian va acabar amb una canonada de l’extrem andorrà i un golàs que obria la llauna. Només tres minuts després, el mateix Cristian va ser l’encarregat d’encarrilar la victòria. Una passada de Noguerol, de nou, des de la banda dreta creuava tota l’àrea fins trobar Cristian, que ajustava la pilota al pal, on no va poder arribar Benítez.

Amb el resultat de 0-2, els jugadors es van dirigir als vestidors després d’una primera part en què el Santa Coloma deixava el duel molt favorable. Però va ser als 30 segons de la represa en què els d’Imbernón van sentenciar el partit després d’una gran jugada individual de Juanfer, que va fer la passada enrere a un Noguerol que, tot sol, col·locava el xut al pal dret per fer el 0-3.

El Lusitans va afrontar el partit a partir de la tercera diana amb la intenció de donar una bona imatge, cosa que va fer a estones, i fer algun gol de l’honor, que no va aconseguir finalment. José Antonio Aguilar era el màxim protagonista de les ocasions locals en les seves escapades per la banda dreta, però el davanter no va tenir encert ahir. Tampoc en van tenir Luis Miguel Dos Reis i Moisés San Nicolás, que ho van provar sense èxit. El Santa Coloma donava la sensació que podia ampliar la diferència en alguna de les vàries ocasions que va tenir a la contra, i ho va aconseguir al minut 84. Iban Parra va rebre una passada a l’espai i es va quedar tot sol davant Benítez, es va aturar i va tenir temps per pensar on posar la pilota. En els instants finals, el Santa Coloma va perdonar la maneta en dues ocasions claríssimes seguides en què Benítez va intervenir de nou.

Al final, un 0-4 que deixa molt tocat el Lusitans després d’encaixar la segona desfeta de manera consecutiva, amb sis gols rebuts i cap gol marcat. La victòria fa que el Don Denis es situï set punts per damunt del tercer classificat i oxigena molt la part alta de la classificació, amb només dos equips al capdavant. La setmana vinent, els de Pascual tenen per davant un altre duel transcendental davant el segon, la UE Santa Coloma, que pot revitalitzar o deixar rematat del tot al Lusitans abans de l’aturada d’hivern.

La UE no afluixa i goleja l’Ordino

La UE Santa Coloma és l’equip que més gols ha fet i el que menys ha rebut de tota la Lliga (26 i 4) i manté el polze a l’FC Santa Coloma. Ahir va tornar a demostrar que encara té gasolina per seguir el ritme que imposa el líder amb un set de gols a l’Assegurances Generals FC Ordino. Sergio Crespo va fer un hat-trick, Joan Salomó un doblet i Víctor Bernat va arrodonir la golejada. Martins va fer el gol de l’honor dels ordinencs, que es mantenen en la penúltima plaça de la taula.

L’Engordany venç i trenca la sequera

Portava sis partits seguits sense conèixer la victòria La Adelita UE Engordany, amb quatre derrotes i dos empats, fins que ahir va obtenir un triomf per la mínima davant el cuer destacat de la Lliga, el Penya Encarnada. Oriol Vila va ser l’autor de l’únic gol de l’enfrontament al minut 14, que va servir per desempatar, momentàniament al menys, amb l’FC Encamp a la taula. Per la seva banda, el Penya va sumar la seva cinquena derrota consecutiva, en porta sis sense vèncer i es manté últim amb cinc punts.

L’Encamp i el Sant Julià s’enfronten dimecres a Prada de Moles

La desena jornada de la Lliga Grup Becier va tenir un partit menys ahir. En comptes de disputar-se, com és habitual, en diumenge, el duel entre l’FC Encamp i el Tic Tapa Sant Julià es realitzarà dimecres a les 20.30h. Va ser el conjunt encampadà qui va demanar ajornar el partit al club lauredià, que va acceptar. El motiu va ser les nombroses baixes amb què comptava Òscar Guerrero a causa del pont d’aquest cap de setmana. El duel ajornat es disputarà a Prada de Moles, en comptes del nou Centre d’Entrenament de la FAF, on s’estrenarà el conjunt dirigit per Guerrero i on esperen jugar la resta de la temporada com a local.