Irineu Esteve, per davant de l’equip júnior francès

L’esquiador de fons guanya una cursa FIS de la seva categoria amb corredors d’alt nivell i confirma el seu bon estat de forma

Per ALBERT CANES

Irineu Esteve al podi de la cursa FIS júnior de Bessans.
Irineu Esteve al podi de la cursa FIS júnior de Bessans. | FAE
Un canvi de la prova prèvia a Copa d’Europa per a l’equip d’esquí de fons de la FAE va acabar deixant millors sensacions de les esperades en els dos corredors, Irineu Esteve i Carola Vila, especialment en el cas del primer. En un principi, havien de disputar a Val Formazza (Itàlia) una prova FIS abans de fer el cap de setmana vinent la primera carrera de Copa d’Europa a Prémanon (França), però la falta de neu va obligar a suspendre la prova, i per això van realitzar dissabte una altra cursa FIS júnior de 15 quilòmetres clàssic a Bessans (França) «per no arribar a la Copa d’Europa sense haver disputat cap carrera», comentava l’entrenador de la FAE, Joan Erola.

Esteve va vèncer la cursa de Bessans amb un temps de 42.00,5 minuts i li va treure 1.04,9 min. al segon classificat, el francès Jules Lapierre, que l’any passat va ser cinquè al Mundial júnior. «L’equip de França és dels més potents del món, és millor que l’italià. No és Copa d’Europa, ni molt menys, però és important començar així la temporada i és una bona referència. Jo sóc realista, si no hi hagués un nivell alt en aquesta prova FIS ho diria, però sí que hi havia», comentava l’entrenador de la FAE, Joan Erola, satisfet per l’actuació d’Esteve a la qual li dóna molta «importància interna». El tècnic espera que pugui mantenir la bona línia de resultats a Prémanon «Ara ha de confirmar el seu bon estat de forma en Copa d’Europa».

El tècnic estava pendent ahir de veure quants punts FIS va treure amb aquest resultat Esteve, però ahir encara no s’havien fet públics. Si són inferiors als 60, Esteve s’hauria classificat per a Copa del Món absoluta. «És una dada a remarcar i per ser un júnior menys de 60 punts és molt poc, però és una ruqueria anar-hi perquè no val la pena disputar-la i quedar 50è», afegia Erola.

Vila també va completar una bona actuació amb una quarta posició  en els 10km clàssic de la categoria U18 amb un temps de 35.19 minuts, a 1.19 min. de la guanyadora, Juliette Ducordeau, i a només dos segons de la tercera, Fanny Fortas. «Ha fet un progrés en cinc mesos que porta amb nosaltres bastant bo. Per a ella poder-se veure amb les d’amunt en una cursa FIS està bé, estava contenta», explicava Erola.

Per altra banda, Àxel Esteve, de l’equip d’alpí de la FAE, va ser 62è ahir en la primera mànega de l’eslàlom de la Copa d’Europa disputat a Trysil (Noruega) i no va poder accedir a la segona, igual que dissabte en un gegant en el qual va ser 65è.