PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Què s’hi juga l’esport

Tots els partits polítics presenten iniciatives als seus programes per desenvolupar l’esport a les seves parròquies

Per Joan Josep Blasco

Els integrants de DA candidats al Comú d'Andorra la Vella entren a l'Estadi Comunal.
Els integrants de DA candidats al Comú d'Andorra la Vella entren a l'Estadi Comunal. | TONY LARA
Ens trobem a l’equador de la campanya electoral. Les diferents candidatures que es presenten a les parròquies porten una setmana explicant a la ciutadania els seus projectes, per tal de convèncer els electors sobre les seves propostes per a qui encara no tingui clara la seva intenció de vot. L’esport i l’activitat física es troben encabits en els programes dels partits, tot i que uns de forma més extensa que d’altres. Són conceptes que aporten salut, cohesió social i educació pels joves, a més d’activitat econòmica i imatge de país en l’organització d’esdeveniments.
 
Tots els partits tenen encabits en els seus programes iniciatives per tal desenvolupar l’esport al seu territori. Totes les parròquies compten amb unes característiques pròpies, i els projectes s’amotllen a aquestes. Alguns punts són força similars entre els diferents partits, com l’organització de grans competicions internacionals. Els últims anys aquests s’han multiplicat a Andorra i totes les parròquies se sumen al carro, per tenir la seva rellevància a nivell internacional. També les estades esportives són una via que en els darrers temps s’han potenciat. Les especials característiques del país, amb unes instal·lacions competitives i unes condicions d’alçada que són molt beneficioses en períodes de preparació, fan el Principat atractiu en aquest aspecte. A més, a l’estiu, les temperatures són inferiors a les dels països del nostre voltant, el que el converteix en un altre punt a favor, igual que la tranquil·litat que es troben.
 
En aquesta ocasió també es té en compte la importància de l’activitat física, i en diferents ubicacions es proposen millores en camins i circuits, i traslladar elements de gimnàs al carrer, fent arribar l’esport a tothom i facilitant al màxim l’activitat física a tota la ciutadania, de qualsevol edat. Els que surtin guanyadors en aquestes eleccions tenen quatre anys per complir amb totes les propostes presentades en els seus programes.

Parròquia per parròquia, a l'edició en paper.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT